Λιβύη: Νεκρός Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Την Τετάρτη, ο Βρετανός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Tim Hetherington, έπεσε νεκρός, στην πόλη Μιζουράτα, όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους "κανταφικούς" και τους εξεγερμένους. Λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψαν στα τραύματά τους και δύο δημοσιογράφοι, που είχαν τραυματιστεί κατά την ίδια επίθεση...




Οι άτυχοι φωτογράφοι ήταν ο υποψήφιος για Όσκαρ, Βρετανός Τιμ Χέδερινγκτον και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος για Πούλιτζερ, Κρις Χόνδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μάρτυρα, όπως τις μεταφέρουν οι New York Times, ο Χόνδρος, που εργαζόταν για το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Getty, υπέστη βαρύ εγκεφαλικό τραύμα και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Ένας άλλος φωτογράφος, ο Γκάι Μάρτιν, μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη πόλη σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο Μάικλ Κρίστοφερ Μπράουν, επίσης φωτογράφος, τραυματίστηκε κι αυτός από θραύσματα, αλλά δεν κινδύνευσε η ζωή του.

Παράλληλα, η Γαλλία και η Ιταλία, ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν στρατιωτικούς αξιωματούχους ώστε να εκπαιδεύσουν τους αντικαθεστωτικούς με στόχο την απομάκρυνση του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι.

Ειδικότερα, σχετικά με τις αποστολές στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Francois Baroin, σημείωσε ότι μια μικρή ομάδα Γάλλων στρατιωτών θα σταλεί να προσφέρει συμβουλές στους εξεγερμένους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, Maurizio Massari, τόνισε ότι η Ιταλία θα στείλει στρατιωτικούς συμβούλους να εκπαιδεύσουν τους αντιφρονούντες σε τακτικές αυτοάμυνας.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία, προέβη σε ανάλογη ανακοίνωση την Τρίτη (19/04), σύμφωνα με την οποία, θα στείλει ένα βοηθητικό σώμα στρατού από πεπειραμένους στρατιωτικούς αξιωματούχους, στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη, ως συμβούλους.

Η ομάδα αυτή θα συνεργαστεί με το Εθνικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, ώστε να επιτευχθεί βελτίωση της στρατιωτικής οργάνωσης των εξεγερμένων καθώς και των επικοινωνιών.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες μέσω του εκπροσώπου τους, Τζαλάλ αλ Γκαλάλ, χαρακτήρισαν ως θετικές τις συγκεκριμένες κινήσεις των ευρωπαικών χωρών.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, προειδοποίησε την Ευρωπαική Ένωση ότι δεν είναι καλή ιδέα μια στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη.


LİBYA'DA 3 GAZETECİ ÖLDÜ by AnadoluAjansi




British filmmaker killed in Libya by itnnews





http://apolitistosteki.blogspot.com

Λιβύη: Νεκρός Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος! Λιβύη: Νεκρός Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος! Reviewed by Unknown on 16:18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.