ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…


Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην κοίτη του ποταμού Ξηριά, λίγο έξω από τον Τύρναβο, στον νομό της Λάρισας. Ήταν μια τυχαία ανακάλυψη από συνεργεία του οικείου δήμου, που πραγματοποιούσαν χωματουργικά έργα στην κοίτη του ποταμού. Αρκετά από τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο του δήμου, ενώ τα περισσότερα παραμένουν στο σημείο που ανακαλύφθηκαν. Δυστυχώς σήμερα, λόγω των παρατεταμένων φετεινών βροχοπτώσεων , τα ευρήματα έχουν καλυφθεί από τα νερά  του ποταμού, αφού η στάθμη του δεν έχει κατέβει ακόμη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που συλλέξαμε, τα αρχαιολογικά ευρήματα πιθανόν να είναι υπολείμματα  του πρώτου μαντείου της Δωδώνης, ενώ το εκπληκτικότερο εύρημα, αφορά μια μαρμάρινη γέφυρα, την μεγαλύτερη ίσως που έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα. «Φυσικά» για μια ακόμη φορά, η επίσημη πολιτεία λάμπει δια της απουσίας της, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του δήμου, που αναγκάστηκε να ξανασκεπάσει την γέφυρα για τον φόβο των αρχαιοκάπηλων. Θα παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, ενώ σύντομα θα σας έχουμε αποκλειστικές φωτό και βίντεο και από άλλες εγκαταλελειμμένες αρχαιολογικές περιοχές. 



Διαδώστε το!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ  ΠΟΤΑΜΟΥ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… Reviewed by Unknown on 01:58 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.