Κυβέρνηση πλουσίων αποφασίζει για τις συντάξεις του φτωχού!!

Διαστάσεις πολυεθνικής επιχείρησης με συνολικό τζίρο 30 εκατ. ευρώ σε αμοιβές, εισοδήματα, μετοχές ή ομόλογα και 465 ακίνητα ή αγροτεμάχια, έχει η 48μελής κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το protothema.gr άθροισε τα εισοδήματα των μελών της κυβέρνησης και ανακάλυψε πως αυτοί που μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν για το αν θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις έως και 40% ή αν θα αυξηθεί εκ νέου το ρεύμα σε ανθρώπους που μπορεί και να είναι άνεργοι, ζουν ζωή χαρισάμενη, ανέγγιχτοι από την κρίση.

Σε μια ελεύθερη μαθηματική πράξη, ο μέσος όρος εισοδήματος των μελών της κυβέρνησης φθάνει στα 323.873 ευρώ και 10 ακίνητα ανά … κεφάλι. Μόνο οι αμοιβές (εκτός μετοχών και ομολογιών) των υπουργών αγγίζουν τα 15,5 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή ένα μέγεθος ευθέως αντίστροφο με τις συνθήκες φτώχειας που εκατομμύρια πλέον Ελλήνων βιώνουν.

Πως λοιπόν ένας πολιτικός που ζει μέσα στη δική του γυάλα, στον μικρόκοσμο του πλούτου του, θα αντιληφθεί το πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος; Πως μπορεί ένας πολιτικός με αποδοχές που πολλοί Ευρωπαίοι θα ζήλευαν να αποφασίζει για τις δικές μας μοίρες;

Πάντως είναι ξεκάθαρη η προτίμηση των περισσοτέρων υπουργών στις αγορές ακινήτων και γης. Μόνο ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δόλης εμφανίζεται να μην έχει ακίνητα, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραϊτης είναι μια εξαίρεση στον γενικό, πλούσιο κανόνα.

Επίσης, με μεγάλη διαφορά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προηγούνται σε οικονομική δύναμη των συναδέλφων τους στην κυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ με τους τελευταίους να είναι οι οικονομικά πιο ανίσχυροι.

Τα εισοδήματα των κορυφαίων της κυβέρνησης

«Πρωταθλητής» σε καταθέσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνει πολύ πίσω τον προκάτοχό του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ο νυν Περιβάλλοντος δηλώνει μόνο 4.000 ευρώ σε καταθετικό τραπεζικό λογαριασμό.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος μαζί με τη σύζυγό του κ. Βασιλική Μπακατσέλου έχουν εισόδημα 181.000 ευρώ και καταθέσεις 2,8 εκατ. ευρώ και 1.729 δολάρια.

Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης με τη σύζυγό του δηλώνουν εισοδήματα 148.894 ευρώ. Από το χαρτοφυλάκιό του εκποιεί αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής, λαμβάνοντας 89 χιλ. ευρώ και αγοράζει ομόλογα ελληνικού Δημοσίου καταβάλλοντας 15 χιλ. ευρώ. Από κοινού με τη σύζυγό του έχει καταθέσεις 532.552 ευρώ και 273 λίρες Αγγλίας. Ο τρίτος του οικονομικού επιτελείου, κ. Παντελής Οικονόμου με τη σύζυγό του έχουν εισοδήματα 66.293 ευρώ και εμφανίζεται να αγοράζει μετοχές της Εθνικής ύψους 14.800 ευρώ. Καταθέσεις αμφότεροι έχουν ύψους 560.550 ευρώ, 450 δολαρίων και 250 λιρών Αγγλίας.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με τη σύζυγό του εμφανίζουν συνολικό εισόδημα 237.114 ευρώ. Ως προς την ακίνητη περιουσία, εμφανίζει εκποιήσεις ακινήτων με συνολικό έσοδο 448.916 ευρώ. Η σύζυγός του κ. Χριστίνα Χριστοφάκη εκποιεί αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής αξίας 55.340 ευρώ. Πάντως, υπενθυμίζεται ότι πέραν των νέων «εισοδημάτων» του 2009, υπάρχει και από τη δήλωση του ’08 το ποσό των περίπου 640 χιλ. ευρώ που δηλώνονταν ως «λοιπά εισοδήματα» και τα οποία από πρώτη ανάγνωση δεν εμφανίζονται στη νέα δήλωση, δεδομένου και του ύψους των τραπεζικών καταθέσεών του (67.797 ευρώ).

Ιδια επιλογή, να πουλήσουν τις μοτοσικλέτες τους, έκαναν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Βορίδης με «έσοδα» 2.800 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το αυτοκίνητό του πούλησε ο κ. Χρήστος Παπουτσής εισπράττοντας 2.000 ευρώ.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης έχει εισόδημα 114 χιλ. ευρώ και η σύζυγός του -και αυτή τη χρονιά- εμφανίζεται με εισόδημα 3.111 ευρώ από «επίδομα τρίτου παιδιού». Οπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας έχει εδώ και μήνες διακόψει τη χορήγηση του επιδόματος, ενώ έχει επιστρέψει και το ποσό που είχε εισπράξει από το 2007, οπότε και εξελέγη βουλευτής.

Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου με κοινά εισοδήματα με τον σύζυγό της ύψους 193.000 ευρώ, διαθέτει καταθέσεις (αθροιστικά) ύψους 440.660 ευρώ, 18.570 δολαρίων και 1.093 λιρών Αγγλίας. Ο σύζυγός της κ. Γ. Σαβαλάνος με δάνειο 40 χιλιάδες ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς αγοράζει μετοχές κατασκευαστικής επιχείρησης αξίας 30.000 ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο της υπουργού Παιδείας καταγράφονται εκποιήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας περίπου 106 χιλ. ευρώ και αγορά ομολόγων αξίας 30 χιλ. ευρώ. Ο σύζυγός της αντιστοίχως εκποιεί μετοχές αξίας 9,6 χιλ. ευρώ και αποκτά μετοχές χωρίς να εμφανίζεται κόστος.

Από τους πλέον «λιτούς» ο κ. Γ. Κουτρουμάνης δηλώνει εισόδημα με τη σύζυγό του 89 χιλ. ευρώ και καταθέσεις 59 χιλ. ευρώ στην Εθνική.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζει εισοδήματα μαζί με τη σύζυγό του 160 χιλ. ευρώ. Δεν διαθέτει μετοχές και οι καταθέσεις ανέρχονται σε 12.049 ευρώ.

Πηγές, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή
www.antinews.gr
Κυβέρνηση πλουσίων αποφασίζει για τις συντάξεις του φτωχού!! Κυβέρνηση πλουσίων αποφασίζει για τις συντάξεις του φτωχού!! Reviewed by Unknown on 12:22 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.