Τεχνητός αμφιβληστροειδής «μιλά» την γλώσσα του εγκεφάλου


Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις με κάποιον είναι αναμφισβήτητα να μιλάς την ίδια γλώσσα, και αυτό ακριβώς ένα νέο προσθετικό μάτι (το οποίο είδαμε πέρυσι) έχει σχεδιαστεί να κάνει σε άτομα με ορισμένες ασθένειες του
αμφιβληστροειδούς.

Η νευροεπιστήμονας Shelia Nirenberg του Πανεπιστημίου Cornell εξήγησε την λύση που προτείνει σε μία TEDMED πρόσφατα. Η ιδέα της βασίζεται ακριβώς ότι σημασία έχει αρχικά να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την «γλώσσα» που μιλάει ο εγκέφαλός μας, υπό την έννοια των ηλεκτρικών σημάτων. Το προσθετικό μάτι που κατασκεύασε παρήγαγε κατά πολύ περισσότερο πιο καθαρές εικόνες -όταν δοκιμάστηκε σε ένα τυφλό ποντίκι- παρά οποιαδήποτε άλλη λύση μέχρι σήμερα.

Ο αποκωδικοποιητής της και ο μετατροπέας της, είναι σε θέση να μιμηθούν τα φωτοδεκτικά κύτταρα, να συλλάβουν μία φωτογραφία και στη συνέχεια να την αποστείλουν στον εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας τον κώδικα εκείνο ή το ηλεκτρικό σήμα αν προτιμάτε, που ανέμενε να λάβει από το οπτικό αισθητήριο όργανο.

Πέραν της όρασης, η Nirenberg, δηλώνει ότι θα μπορούσαμε να βρούμε και τους άλλους κώδικες που χρησιμοποιούνται για άλλες λειτουργίες και να προσφέρουμε μία εναλλακτική λύση, όπως στις περιπτώσεις της κώφωσης ή των κινητικών διαταραχών.



 
 
proho.gr
http://www.pardalokatsiki.com
Τεχνητός αμφιβληστροειδής «μιλά» την γλώσσα του εγκεφάλου Τεχνητός αμφιβληστροειδής «μιλά» την γλώσσα του εγκεφάλου Reviewed by Unknown on 17:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.