Το TOP 10 τεχνολογιών άμυνας της Ρωσίας για το 2011


Αυτή είναι η πρώτη δεκάδα των τεχνολογιών άμυνας της Ρωσίας για το 2011, σύμφωνα με το περιοδικό Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.



1) RS-24 yars,ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος και παίρνει το προβάδισμα της λίστας.Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου 2007, για να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα R-36 και UR-100N που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σχεδόν για 50 χρόνια. Το RS-24 είναι ένας πύραυλος που είναι βαρύτερος από τον σημερινό Topol-M.



2) Sukhoi PAK FA το οποίο είναι ένα δικινητήριο μαχητικό που αναπτύσσεται από την Sukhoi OKB για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.Το Sukhoi T-50 είναι το πρότυπο του PAK FA.Είναι πέμπτης  μαχητικής γενιάς και πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του 29 Ιανουαρίου 2010. Το PAK FA έχει μέγιστο φορτίο οπλισμού 7.500 kg.





3) Το S-500 είναι η νέα γενιά του γνωστού μας συστήματος αντιπυραυλικής, σχεδιασμένο για παρεμπόδιση διηπειρωτικών πυραύλων και για άμυνα,έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο ενάντια σε αερομεταφερόμενη δύναμη.
Με βεληνεκές 600 km, το S-500 θα είναι σε θέση να ανιχνεύει και να αναχαιτίζει ταυτόχρονα έως και 10 βαλλιστικούς υπερηχητικά στόχους που πετούν με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων/sec και έχουν ως ανώτατο όριο πτήσης τα 40 km.




4) Το Yasen είναι το νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο επίθεσης. Το Yasen είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρούζ και διαθέτει επίσης υπερηχητικά anti-ship βλήματα που θα μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και αεροπλανοφόρα. Η κατηγορία αυτή είναι η πρώτη που θα εξοπλιστεί με σφαιρικό σόναρ, η οποία ορίζεται ως Irytysh-Amfora. Το Yasen-class υποβρύχιο θα είναι το πρώτο Ρωσικό SSNs / SSGNs εξοπλισμένο με μια τέταρτη γενιά πυρηνικού αντιδραστήρα ενώ θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 31 κόμβων.




5) Το Τ-90AM είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του Τ-90. Διαθέτει ένα εκσυγχρονισμένο πολυβόλο, αυξημένη ιπποδύναμη, νέο κιβώτιο, ξεχωριστό τμήμα για τα πυρομαχικά, νέο σύστημα ασφάλειας και πανοραμική θέα.



6) Το Ισκαντέρ 9K720 είναι ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων. Το Ισκαντέρ είναι ανώτερο από τον προκάτοχό του, το Oka.Οι στόχοι μπορούν να βρίσκονται όχι μόνο μέσω δορυφόρου αλλά και από ένα συμβατικό κέντρο νοημοσύνης.Οι στόχοι μπορούν επίσης να βρίσκονται από αεροφωτογραφίες και σάρωση στον υπολογιστή. Οι πύραυλοι μπορούν να απευθύνονται εκ νέου κατά τη διάρκεια της πτήσης, στην περίπτωση της συμμετοχής κινητών στόχων.






7) Το Ka-52 Alligator είναι μια άλλη τροποποίηση του βασικού Ka-50. Διαθέτει ένα διθέσιο side-by-side πιλοτήριο. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ραντάρ με δύο κεραίες-ιστός-mounted για την από αέρος στόχους και τη μύτη-mounted για τους στόχους του εδάφους, και «Samshite« ημέρα-και-νύχτα TV / θερμικό σύστημα παρατήρησης σε δύο σφαιρικά turrets (το ένα πάνω στο πιλοτήριο και το δεύτερο κάτω από τη μύτη ). Το Ka-52 διατηρεί στα πλευρικά τοποθετημένο κανόνι και έξι πτέρυγες-mounted hardpoints του αρχικού Ka-50.






8) Οι τεχνικές δυνατότητες του ORSIS-5000 του επιτρέπουν να εγγυηθεί εμπλοκή των στόχων σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας, χωρίς τεχνική προετοιμασία ή επιπλέον βολές έως 1,5 χιλιόμετρα. Το όπλο παράγεται σε δύο διαμετρήματα: .308 Winchester για μικρές και μεσαίες αποστάσεις  και .338 Lapua Magnum για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και προορίζεται για χρήση από την Ρωσική αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, τα τουφέκια ξεχωρίζουν, πρώτα και κύρια  για τα υψηλής ποιότητας υλικά τους. Σχεδόν ολόκληρο το τουφέκι και ειδικά τα βασικά στοιχεία είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, που επιτρέπουν την απίστευτα υψηλή ακρίβεια και το εύρος.




9) Το Soobrazitelnyy ("Smart") είναι τελευταίας κλάσης κορβέτα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Steregushchiy class . Το πλοίο κατασκευάζεται από την Severnaya Verf στην Αγία Πετρούπολη. Ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου 2010 και αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της Βαλτικής στις αρχές του 2011. Το πλοίο είναι το πρώτο της κατηγορίας και είναι εφοδιασμένο με το Redut σύστημα που αποσκοπεί στις αντιαεροπορικές δυνατότητες του σε σχέση με την Kashtan CIWS που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως.





10) Τελευταίο στην λίστα είναι το RPG-32 Χασίμ,είναι αντιαρματικό χειρός πολλαπλών χρήσεων.Το RPG-32 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και να καταστρέψει μια ποικιλία στόχων στο πεδίο της μάχης, από σύγχρονα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εώς αποθήκες, στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατευμάτων.

Το TOP 10 τεχνολογιών άμυνας της Ρωσίας για το 2011 Το TOP 10 τεχνολογιών άμυνας της Ρωσίας για το 2011 Reviewed by junior on 20:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.