Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφυλακίσει κρατούμενους στο 1/5 της ποινής τους. Πάνω από 55% είναι αλλοδαποί κρατούμενοι!!

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφυλακίσει κρατούμενους στο 1/5 της ποινής τους. Πάνω από 55% είναι αλλοδαποί κρατούμενοι!!


Βάση της τροπολογίας του
υπουργείου Δικαιοσύνης υπολογίζεται ότι θα αποφυλακιστούν περισσότεροι από 1.500 κρατούμενοι. Σήμερα, στις φυλακές της χώρας βρίσκονται 12.586 κρατούμενοι (οι 7.000 είναι αλλοδαποί) ενώ η χωρητικότητά τους είναι 9.700 θέσεων.

Αποφυλακίζονται όσοι έχουν ποινές έως 3 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/10, όσοι έχουν καταδίκες 3 έως 5 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 και όσοι καταδικάστηκαν για κακούργημα και έχουν εκτίσει το 1/3. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα εξαγοράς πλημμεληματικών ποινών που δεν έχουν εκτελεστεί.


Η τροπολογία προβλέπει ότι εξαιρούνται της αποφυλάκισης όσοι έχουν καταδικαστεί για κάποια συγκεκριμένα οικονομικά εγκλήματα (κατάχρηση δημοσίου χρήματος, παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας-φοροδιαφυγή, συμμετοχή σε εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση), αλλά και όσοι εκτίουν ποινές για εγκλήματα ηθικής απαξίας, όπως είναι ληστείες, βιασμοί, αποπλανήσεις παιδιών, εμπορία ανθρώπων και δούλων, αρπαγές ανηλίκων κ.ά.

Αντιδρουν Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ

protothema.gr
http://elnewsgr.blogspot.com
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφυλακίσει κρατούμενους στο 1/5 της ποινής τους. Πάνω από 55% είναι αλλοδαποί κρατούμενοι!! Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφυλακίσει κρατούμενους στο 1/5 της ποινής τους. Πάνω από 55% είναι αλλοδαποί κρατούμενοι!! Reviewed by Unknown on 11:44 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.