Ανακαλύφθηκε αστρολογικός χάρτης 2200 ετών

Ανακαλύφθηκε αστρολογικός χάρτης 2200 ετών

Ερευνητική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές σε σπηλιά της Κροατίας, ανακάλυψε τον αρχαιότερο αστρολογικό χάρτη που έχει
διασωθεί ως σήμερα, ηλικίας περίπου 2.200 ετών, με επιστήμονες να εκτιμούν ότι πιθανώς είναι το μεγαλύτερο γνωστό παράδειγμα ζωδιακού χάρτη που έρχεται από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν 30 κομμάτια μιας πλάκας από ελεφαντόδοντο, επάνω στην οποία είναι χαραγμένα ζώδια αλλά και επιγραφές σε ελληνορωμαϊκή γραφή. Ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και εντελώς αποσπασματικά ο Τοξότης διασώζονται πάνω στην πλάκα.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Τζόουνς, καθηγητή στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, υπάρχουν πολλοί ζωδιακοί χάρτες που έχουν καταγραφεί ως ένα είδος εγγράφου σε πάπυρο ή σε τοίχο αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι τόσο παλιός.

Οι αρχαιολόγοι δεν είναι βέβαιοι πώς κατέληξε ο «χάρτης» στο σπήλαιο ή πού κατασκευάσθηκε αρχικά. Η αστρολογία γεννήθηκε στην Βαβυλώνα, όπου αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος τύπος ωροσκοπίων περίπου 2400 χρόνια πριν. Στη συνέχεια, πριν από 2.100 χρόνια περίπου εξαπλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αίγυπτο, την οποία εκείνη την εποχή κυβερνούσαν έλληνες βασιλείς.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
http://www.tsantiri.gr
Ανακαλύφθηκε αστρολογικός χάρτης 2200 ετών Ανακαλύφθηκε αστρολογικός χάρτης 2200 ετών Reviewed by Unknown on 11:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.