Πολωνία: Νοικιάζεται στρατιωτικό αρχηγείο του Χίτλερ

Το περίφημο Wolfsschanze (Σπηλιά του Λύκου), ένα από τα πρώτα στρατιωτικά αρχηγεία του Αδόλφου Χίτλερ...
κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Ανατολικό Μέτωπο, το οποίο βρίσκεται στην ήσυχη πολωνική ύπαιθρο, έχει τεθεί προς ενοικίαση.

Η τεράστια οχυρωμένη βάση 13 εκταρίων, βρίσκεται στο δάσος Masurian και βγαίνει μετά από τόσα χρόνια στην αγορά για 90.000 δολάρια ετησίως.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή, τότε μέρος της Ανατολικής Πρωσίας, χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο εντολών για την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, τη ναζιστική εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης.

Το Wolfsschanze στέγαζε περισσότερα από 2.000 άτομα του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και τα μέλη της ναζιστικής υψηλής εντολής, συμπεριλαμβανομένων των Hermann Göring, Martin Bormann, Wilhelm Keitel και Alfred Jodl.

Η εκμίσθωση της γης, η οποία πλέον στην πολωνική Δασική Επιτροπή (PFC), έληξε πρόσφατα με αποτέλεσμα να ζητούνται νέοι ενοικιαστές.

Παρόλο που οι Ναζί κατεδάφισαν τα περισσότερα από τα κτίρια τους, το τεράστιο αρχηγείο, το οποίο χτίστηκε το 1941, έχει γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με περισσότερους από 180.000 επισκέπτες ετησίως.





directnews.gr
Πολωνία: Νοικιάζεται στρατιωτικό αρχηγείο του Χίτλερ Πολωνία: Νοικιάζεται στρατιωτικό αρχηγείο του Χίτλερ Reviewed by Unknown on 18:16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.