Το… μυστικό των «αιωνόβιων» ανθρώπων

Οι άνθρωποι που ζουν μέχρι τα 110 έχουν τα ίδια γονίδια για τις ασθένειες που έχει και ο γενικότερος πληθυσμός...
όμως φαίνεται ότι είναι ευλογημένοι με κάποια άλλα γονίδια, που τους προστατεύουν και τους βοηθούν να ζήσουν για πολύ περισσότερο διάστημα. ..

Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων διαπίστωσε ότι, οι «αιωνόβιοι» άνθρωποι είναι εξαιρετικά σπάνιοι, με μόνο έναν στα 5 εκατομμύρια στις ανεπτυγμένες χώρες, να ξεπερνά τα 100 έτη ζωής, ενώ υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο στην παράταση της ζωής για τόσα πολλά χρόνια.

Στην πρώτη για το συγκεκριμένο ζήτημα μελέτη τους οι επιστήμονες, ανέλυσαν μια αλληλουχία γονιδίων σε άνδρες και γυναίκες που έζησαν έως και την ηλικία των 114 ετών, διαπιστώνοντας ότι έχουν τις ίδιες γονιδιακές μεταλλάξεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους όσον αφορά τις ασθένειες.

Παρόλα αυτά, οι παραλλαγές που μπορεί να υπάρχουν σε κάποια άλλα γονίδια, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και ακυρώνουν εκείνα τα οποία οδηγούν στη νόσηση από μια ασθένεια. Με λίγα λόγια δηλαδή, ακυρώνονται τα ελαττωματικά γονίδια!

Το αποτέλεσμα είναι η νόσος ή να μην εμφανισθεί ποτέ ή ακόμα και αν εμφανισθεί να είναι σε τόσο μικρό βαθμό που δεν είναι σε θέση να επηρεάσει καθόλου τη συνολική επίπτωση στη διάρκεια ζωής του ατόμου.

Μίτση Σκέντζου
www.healthierworld.gr
Το… μυστικό των «αιωνόβιων» ανθρώπων Το… μυστικό των «αιωνόβιων» ανθρώπων Reviewed by Unknown on 17:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.