Το "Κοιμισμένο Κορίτσι" των 40 εκατ. δολαρίων!

Ο πίνακας του Ρόι Λίχτενσταϊν «Το Κοιμισμένο Κορίτσι», που αντλεί την έμπνευση του θέματός του από την τεχνική των κόμικς, αναμένεται να αποφέρει έως και 40 εκατ. δολάρια...
όταν βγει σε πλειστηριασμό στη Νέα Υόρκη τον Μάιο.

Το έργο, που δημιουργήθηκε το 1964, παρουσιάζει ένα κοντινό πορτραίτο μίας εκρηκτικής ξανθιάς. Εντάσσεται σε μια σειρά παρόμοιων έργων του Λίχτενσταϊν και θεωρείται από τα σημαντικότερα δείγματα της «ποπ αρτ» και της μεταπολεμικής τέχνης στις ΗΠΑ.

«Το ‘’Κοιμισμένο Κορίτσι’’ είναι ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του 20ου αιώνα και προσμετράται στις μεγάλες εικονικές αναπαραστάσεις γυναικών που έγιναν από τον Πάμπλο Πικάσο, τον Κονσταντίν Μπρανκούζι και τον Αμεντέο Μοντιλιάνι μεταξύ άλλων πρωτοπόρων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Τομπάιας Μέγιερ, επικεφαλής του τομέα Παγκόσμιας Μοντέρνας Τέχνης.

«Τα ‘κορίτσια’ του Λίχτενσταϊν είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των πλέον περιζήτητων έργων στη σημερινή αγορά και ειδικότερα το ‘’Κοιμισμένο Κορίτσι’’ υπήρξε ιδιαίτερα πολύφερνο από την ημέρα της δημιουργίας του το 1964. Είναι αφοπλιστικά φρέσκο και πάλλον, λες και φιλοτεχνήθηκε μόλις χθες», προσθέτει.

Πριν από τη δημοπράτησή του, στις 9 Μαΐου στα πλαίσια της συνεδρίας του Σόθμπις για έργα Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, ο πίνακας θα εκτεθεί στο Λος Άντζελες, στο Χονγκ Κονγκ, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Άλλοι πίνακες από την ίδια σειρά-κόμικς φιλοξενούνται σε μουσεία σε όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένου και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Το«Κοιμισμένο Κορίτσι» ανήκε σε ιδιωτική συλλογή και είχε εκτεθεί μόλις μία φορά, στο Λος Άντζελες το 1989-90.



ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr
Το "Κοιμισμένο Κορίτσι" των 40 εκατ. δολαρίων! Το "Κοιμισμένο Κορίτσι" των 40 εκατ. δολαρίων! Reviewed by Unknown on 15:57 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.