Θ. Αθερίδης: Το κράτος έπρεπε να απαγορεύει να πετούν στα μπουζούκια 150.000 ευρώ τη βραδιά στα λουλούδια όταν έξω υπάρχουν άστεγοι

Ένα από τα βασικότερα χαρίσματα του είναι ότι υποδύεται τους ρόλους με πολύ φυσικό τρόπο και γι’ αυτό και το κοινό τον αισθάνεται πολύ οικείο πρόσωπο..

Στα έργα που γράφει για το θέατρο αλλά και στα τηλεοπτικά σενάρια που έχει εμπνευστεί περιγράφει ανθρώπινους χαρακτήρες στις πραγματικές τους διαστάσεις, με τις...
ανασφάλειες και τα ελαττώματα τους. Εκτός από τη δραστηριότητα του ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, του αρέσει πολύ και η διδασκαλία. Στην ανοιχτή δραματική «Θέατρο των Αλλαγών» στην οποία είναι συνιδρυτής χαίρεται να βλέπει τους μαθητές του να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους επί σκηνής.

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό TV 24 για τις συμπεριφορές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση:

«Ειλικρινείς οι προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα εδώ;»
«Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας ανδρώθηκαν σε λάθος σύστημα και δεν αποδείχτηκαν αντάξιοι της θέσης τους. Τους ενδιαφέρει η προσωπική τους καταξίωση και εξασφάλιση. Πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων αυτό το σύστημα, να αποκτήσουμε διαφορετική αντίληψη στο πώς εννοούμε την κοινωνία».

«Έχετε προσωπικό μερίδιο ευθύνης;»
«Για να βγάλω λίγο την… ουρά μου απ’έξω, θα σας πω ότι δεν ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, οπότε δεν είμαι υπεύθυνος για τα δύο κόμματα που μας κυβερνούν 40 χρόνια. Ωστόσο, προσαρμόστηκα καλά μέσα στο σύστημα, έκανα τους ελιγμούς μου. Αν μπορούσα να πάρω φοροαπαλλαγή, θα το έκανα, άσχετα αν δεν μπορώ. Δεν είμαι διαφορετικός Έλληνας…».
«Φοβάστε τη φτώχεια;»
«Δεν φοβάμαι την οικονομική φτώχεια, είμαι υπέρ ενός συμμαζέματος, χωρίς να φτάσεις στην ανέχεια. Μα φοβάμαι τη φτώχεια στις ιδέες, στα αισθήματα, στην Παιδεία. Κάποιοι πετούσαν στα μπουζούκια 150.000 ευρώ τη βραδιά στα λουλούδια. Έλεος! Το κράτος έπρεπε να το απαγορεύει, όταν υπάρχουν δίπλα σου άστεγοι και πεινασμένοι. Το χρήμα θέλει έναν σεβασμό. Κορόιδευα τους Γερμανούς γιατί έβαζα στη χώρα τους βενζίνη για 60 ευρώ και ένα λεπτό, άφηνα στο ταμείο 60 ευρώ και το απολάμβανα που με κυνηγούσαν για το ένα λεπτό. Άφηνα στην Ολλανδία φιλοδώρημα 2 ευρώ σε ένα μπαρ και η γκαρσόνα με κοιτούσε λες και της έκανα πλαγίως ανάρμοστη πρόταση! (γέλια).
entertv.gr
Θ. Αθερίδης: Το κράτος έπρεπε να απαγορεύει να πετούν στα μπουζούκια 150.000 ευρώ τη βραδιά στα λουλούδια όταν έξω υπάρχουν άστεγοι Θ. Αθερίδης: Το κράτος έπρεπε να απαγορεύει να πετούν στα μπουζούκια 150.000 ευρώ τη βραδιά στα λουλούδια όταν έξω υπάρχουν άστεγοι Reviewed by Unknown on 19:01 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.