Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ ΠΗΓΗ: Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ

Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ-Αφγανιστάν ξήλωσαν τα παράσημά τους κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ...



Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των δυνάμεων καταστολής πλήθους της αμερικανικής αστυνομίας, μια διαδήλωση βετεράνων των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν προκάλεσε αίσθηση σε όσους την είδαν.


Οι βετεράνοι έκαναν πορεία και συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του κέντρου του Σικάγου που φρουρούνταν ασφυκτκά από αστυνομικούς, φώναξαν συνθήματα, ξήλωσαν τα τιμητικά παράσημά τους και τα πέταξαν, ζητώντας συγνώμη από τους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν.


Κάποιες από τις δηλώσεις που ακούστηκαν από τους βετεράνους:


"Έχω μόνο μια λέξη να πω για αυτό τον "παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" και τις διακρίσεις που μας απένειμαν και αυτή η λέξη είναι "Αίσχος" "!


"Με αυτή την συμβολική μας κίνηση δηλώνουμε απλά την αποκήρυξή μας στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".


"Όσα μετάλλια και παράσημα κι αν μοιράσουν, όσες σημαίες κι αν απλώσουν πάνω από τα φέρετρα αυτών που χάθηκαν, τίποτε δεν μπορεί να σβήσει τον ανθρώπινο πόνο που προκάλεσαν με αυτούς τους πολέμους".


"Η διαδήλωσή μας είναι μια συμπαράσταση στους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν".


"Πάνω απ' όλα, οφείλω μια συγνώμη. Συγνώμη σε όλους εσάς"… 


Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ξεκίνησαν με αφορμές ψευδείς και διεξάχθηκαν μέσω αποτυχημένων πολιτικών.


Τόνισαν επίσης ότι και οι δύο πόλεμοι κόστισαν την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ότι δαπανήθηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια, που θα μπορούσαν να είχαν διοχετευθεί στους τομείς της παιδείας, της δημόσιας υγείας και της δημιουργίας προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για τους πολίτες των ΗΠΑ.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ ΠΗΓΗ: Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ  ΠΗΓΗ: Βετεράνοι των πολέμων Ιράκ - Αφγανιστάν κατά του ΝΑΤΟ Reviewed by Unknown on 21:51 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.