Γιγαντιαίο πέος καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη

Γιγαντιαίο πέος καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη 
Η «Γαία», ήταν ένα παράξενο έργο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Έμεριχ Βάιζενμπεργκ, καθώς επρόκειτο ουσιαστικά για ένα τεράστιο πέος, βάρους 3,5 τόνων και ύψους 4 μέτρων.
Το γλυπτό αυτό δεν είναι πια μαζί μας, καθώς ο καλλιτέχνης αποφάσισε να το ανατινάξει.

Το γλυπτό κατασκευάστηκε αρχικά για να κοσμεί την «Green Expo» της Βιέννης το 2011, ωστόσο προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις, εξαιτίας του θέματός του, κι έτσι μεταφέρθηκε στην λουτρόπολη της Αυστρίας Μπαντ Μπλούμο.

Τελικά όμως, ο Βάιζενμπεργκ αποφάσισε ότι η «Γαία» έπρεπε να καταστραφεί στο όνομα της τέχνης, κάτι που τελικά έγινε με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, καθώς τη γέμισε με δυναμίτη και την ανατίναξε με ελεγχόμενη έκρηξη.

«Με αυτό τον τρόπο ήθελα να περάσω το μήνυμα ότι ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις το νόημά του, ποτέ δεν πρέπει να καταστρέφεις ένα έργο τέχνης. Η Γαία προκάλεσε αντιδράσεις, δεν άρεσε σε πολλούς, αλλά είμαι σίγουρος ότι σαν θέαμα, τους ενόχλησε περισσότερο που είδαν έναν γλυπτό να τινάζεται στον αέρα», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

iefimerida.gr
Γιγαντιαίο πέος καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη Γιγαντιαίο πέος καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη Reviewed by Unknown on 00:32 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.