Οι δέκα μύθοι για την υγεία

Οι δέκα μύθοι για την υγεία : Η παρακάτω λίστα των δέκα ιατρικών μύθων, συντάχθηκε από τον Δρ Joseph Mercola και όχι μόνο δίνει πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη υγεία αλλά δείχνει πώς  
Η παρακάτω λίστα των δέκα ιατρικών μύθων, συντάχθηκε από τον Δρ Joseph Mercola και όχι μόνο δίνει πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη υγεία αλλά δείχνει πώς η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης έχει αποτύχει να μας ενημερώσει για τα βασικά ζητήματα που έχουν αντίκτυπο στη ζωή μας σε καθημερινή βάση.


Ας δούμε λοιπόν τους 10 μύθους στο χώρο της υγείας που σύμφωνα με τον Δρ Mercola μπορούν να αποτελέσουν την αιτία άσκοπης ταλαιπωρίας και προβλημάτων υγείας για δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ανθρώπους.

1: Η αεροβική είναι το καλύτερο είδος άσκησης

Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η συμβατική αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο, μπορεί πράγματι να βελτιώσει την υγεία σας και να αυξήσει την καύση του λίπους, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Το πρόβλημα είναι ότι η παραδοσιακή αεροβική έχει αποτελέσματα μόνο στους κόκκινους μυς, που είναι οι μυς της αντοχής, αγνοώντας τελείως τους λευκούς μυς, που είναι οι μυς της δύναμης.

2: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών

Όσον αφορά τα εμβόλια, υπάρχουν 3 κύρια ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν:

1) είναι το εν λόγω εμβόλιο ασφαλές;
2) συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών;
3)ποια εμβόλια μπορούν ακίνδυνα και αποτελεσματικά να δοθούν από κοινού ή σε στενή διαδοχή;

Δυστυχώς αυτά τα 3 θέματα δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς για τα περισσότερα εμβόλια, ενώ για εκείνα τα εμβόλια που έχουν μελετηθεί συχνά αποδεικνύεται ότι δεν είναι είτε ασφαλή ή αποτελεσματικά είτε και τα δύο!

Όταν πολλά εμβόλια χορηγούνται μαζί ή σε στενή διαδοχή, η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να συντρίψει ολοκληρωτικά την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας.

3: Το φθόριο στο νερό μειώνει τον κίνδυνο για τερηδόνα

Η εισαγωγή του φθορίου στο νερό φαίνεται αρχικά ευεργετική, αφού μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης τερηδόνας στα παιδιά. Ωστόσο οι κίνδυνοι για την υγεία από το φθόριο είναι τόσο πολλοί που υπερκαλύπτουν κάθε όφελος για τα δόντια σας και αυτό με την προϋπόθεση ότι η φθορίωση του νερού πράγματι έκανε ό, τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει.

Σήμερα ακόμη και οι υποστηρικτές της φθορίωσης παραδέχονται ότι τα κυριότερα οφέλη προέρχονται μόνο από τις τοπικές εφαρμογές. Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι η φθορίωση του νερού είναι αναποτελεσματική για την πρόληψη της τερηδόνας. Πρακτικά δεν έχει παρατηρηθεί διαφορά στη φθορά των δοντιών μεταξύ των κατοίκων χωρών με φθοριωμένο και μη φθοριωμένο νερό.

Στο μεταξύ το φθόριο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες, όπως οδοντική φθορίωση, διαταραχές του θυρεοειδούς, μειωμένο IQ και άλλα.

4: Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι ασφαλείς, δοκιμασμένες και οικονομικά επωφελείς

Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να είναι καταστροφή για την υγεία. Μέσα σε 9 χρόνια από την εισαγωγή τους, το 1996, οι πολλαπλές χρόνιες ασθένειες αυξήθηκαν από 7 % έως 13 % στο γενικό πληθυσμό, οι τροφικές αλλεργίες διπλασιάστηκαν σε λιγότερο χρόνο και πολλές άλλες ασθένειες αυξήθηκαν με την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής έχει ήδη ζητήσει οι γιατροί να χορηγούν μη ΓΤΟ δίαιτες για όλους τους ασθενείς, επικαλούμενη τις μελέτες που δείχνουν πώς οι ΓΤΟ καλλιέργειες προκαλούν διαταραχές, όπως οργανικές βλάβες, γαστρεντερικά προβλήματα, διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα, πρόωρη γήρανση και στειρότητα.

Ωστόσο τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία αλλά αποτελούν και μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον.

5: Ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Zougla.gr/
madata.gr
Οι δέκα μύθοι για την υγεία Οι δέκα μύθοι για την υγεία Reviewed by Unknown on 16:32 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.