Το γιγαντιαίο καβούρι μεταφέρθηκε από την.... Αυστραλία στην Αγγλία

Ο Claude, ο βασιλιάς, είναι πλέον ασφαλής
Ο Claude, ένα γιγαντιαίο καβούρι, επρόκειτο να γίνει το κυρίως πιάτο σε εστιατόριο στην Αυστραλία, ωστόσο για καλή του τύχη σήμερα είναι ασφαλές και θα αποτελέσει το κυρίως έκθεμα σε ενυδρείο της Αγγλίας.




Ο βασιλικός κάβουρας αποτελεί μια ξεχωριστή λιχουδιά στη πατρίδα του την Αυστραλία, ωστόσο ένας Βρετανός εργαζόμενος σε ενυδρείο συμφώνησε να αγοράσει τον Claude, μαζί με άλλα δύο τεράστια καβούρια, για το επιβλητικό ποσό των 3.000 λιρών.

Σήμερα, προστατεύεται στο Θαλάσσιο Πάρκο του Weymouth, στο Dorset και το ευρύ κοινό θα είναι σε θέση να απολαύσει τη σπάνια ομορφιά του στο ενυδρείο του πάρκου.

Ο Claude ζυγίζει 7 περίπου κιλά και ξεπερνάει τα 38 εκατοστά στο μήκος. Όταν αναπτυχθεί πλήρως θα ζυγίζει 14 κιλά και το μήκος του θα ξεπερνάει τα 45 εκατοστά.

Το βασιλικό καβούρι – το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους - είναι πιθανό να αποτελέσει τη βασική ατραξιόν και σε άλλα θαλάσσια πάρκα, όπως του Μπέρμιγχαμ και του Βερολίνου.









 

πηγη: newsbeast.gr
Το γιγαντιαίο καβούρι μεταφέρθηκε από την.... Αυστραλία στην Αγγλία Το γιγαντιαίο καβούρι μεταφέρθηκε από την.... Αυστραλία στην Αγγλία Reviewed by Unknown on 02:41 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.