Ανακαλύφθηκε καλαμάρι το οποίο είναι... μηχανή του σεξ !



Αυτό και αν είναι σεξ διαρκείας! Το καλαμάρι της Αυστραλίας, με την επιστημονική ονομασία Euprymna tasmanica, κάνει σεξ τρίωρης διάρκειας! Και φυσικά η κούρασή του μετά είναι τέτοια που δεν μπορεί να πάρει ούτε τα ...
πλοκάμια του τουλάχιστον για μισή ώρα!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
Η έρευνα διεξήχθη στον κόλπο «Port Phillip» στην Τασμανία. Τα καλαμάρια Euprymna tasmanica ζευγαρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα ενήλικα φτάνουν σε μήκος τα επτά εκατοστά.
 Το κεφαλόποδο Euprymna tasmanica, ζει λιγότερο από ένα χρόνο!

Με τέτοια ζωή πως να ζήσει και περισσότερο;
Το μεγάλο ενεργειακό κόστος της συνεύρεσης των καλαμαριών σχετίζεται με τη μειωμένη διάρκεια ζωής τους, καθώς ζουν λιγότερο από χρόνο ενώ τα αρσενικά είναι σεξουαλικά ώριμα μόνο για τέσσερις μήνες.
Ο ανταγωνισμός στους επίδοξους εραστές κάθε θηλυκού, έχει οδηγήσει το Euprymna tasmanica σε ακρότητες. Κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, το αρσενικό τυλίγει το θηλυκό με τα πλοκάμια του και το θωπεύει φυσώντας νερό κάτω από το μανδύα της, το φουσκωτό κάλυμμα που βρίσκεται πίσω από το κεφάλι. Η κορύφωση της πράξης έρχεται όταν το αρσενικό καλαμάρι μεταφέρει στο θηλυκό τον σάκο σπέρματος, που έχει στην άκρη ενός από τα πλοκάμια του.

Οι ερευνητές έκαναν τεστ κόπωσης στα καλαμάρια για να δουν πόσο αντέχουν στην άσκηση χωρίς σεξ. Αφού αιχμαλώτισαν μερικά, τα έβαλαν σε δεξαμενή με νερό που πήγαινε μόνο προς τη μία κατεύθυνση, για να κολυμπά κόντρα στο ρεύμα.

Την επόμενη μέρα, 30 καλαμάρια ανά ζεύγη μπήκαν σε χωριστές δεξαμενές για να συνευρεθούν. Το τεστ κόπωσης έδειξε ότι μετά τη συνεύρεση, είχαν δυνατότητα κολύμβησης για το μισό χρόνο.



http://a-pistefto.blogspot.gr
Ανακαλύφθηκε καλαμάρι το οποίο είναι... μηχανή του σεξ ! Ανακαλύφθηκε καλαμάρι το οποίο είναι... μηχανή του σεξ ! Reviewed by Unknown on 19:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.