Επιστήμονες βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους!


mellon-boobs-karpouzi-stithos

Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν επτά γενετικούς δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με το μέγεθος του στήθους των γυναικών. Αν και ...
είναι γνωστό πως το μέγεθος του στήθους είναι εν μέρει κληρονομούμενο χαρακηριστικό, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εντοπίζει συγκεκριμένους γενετικούς παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με τις διαφορές σε αυτό.
Επιπλέον, δύο από τους δείκτες που εντόπισαν έχουν σχετισθεί σε προγενέστερες μελέτες με τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού. Αυτό υποδηλώνει ότι το μέγεθος του στήθους και ο καρκίνος του μαστού διαθέτουν ορισμένους κοινούς, βιολογικούς μηχανισμούς, κατά τον δρα Νίκολας Έρικσον, από την εταιρεία γενετικών τεστ 23andMe που πραγματοποίησε την έρευνα. «Η ύπαρξη αυτών των κοινών μηχανισμών δεν παρέχει αρκετές αποδείξεις ότι το μέγεθος του στήθους και ο καρκίνος σε αυτό συσχετίζονται», διευκρίνισε. «Αυτό που κάνει είναι ότι προσθέτει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ του ρόλου που παίζει η δομή του στήθους στον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού».
Η έρευνα του δρος Έρικσον και των συνεργατών του επικεντρώθηκε στην ανάλυση 16.175 δειγμάτων από γυναίκες ευρωπαϊκής καταγωγής. Οι εθελόντριες συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια για το μέγεθος των στηθόδεσμών τους. Αν και η πυκνότητα των μαστών αποτελεί έναν τεκμηριωμένο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του μαστού (όσο πιο πυκνός ο μαστικός ιστός, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος), είναι λιγότερο ξεκάθαρη η πιθανή συσχέτιση του μεγέθους του στήθους με τον καρκίνο. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που έχουν δείξει ότι το μεγάλο στήθος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις αδύνατες γυναίκες, αλλά τα ευρήματά τους δεν θεωρούνται οριστικά. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο τεύχος της 30ης Ιουνίου της επιθεώρησης «BMC Medical Genetics».

http://www.efthimia.gr
Επιστήμονες βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους! Επιστήμονες βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους! Reviewed by Unknown on 15:45 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.