Χρυσός Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης ο Παναγιώτης Λώλας και Χάλκινος ο Κωνσταντίνος Τσίνας-Tρίκαλα







Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Τρικάλων

Χρυσός Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης είναι ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων 'Αθηνά', και Χάλκινος Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης είναι ο Κωνσταντίνος Τσίνας, μαθητής του 1ου Λυκείου Τρικάλων.

Από 4 έως 16 Ιουλίου στnν πόλη...

Mar del Plata, στην Αργεντινή, διεξήχθη η 53η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα. Σ' αυτή τη κορυφαία διοργάνωση, που έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, συμμετείχαν 102 χώρες με τις Εθνικές τους αποστολές και 548 μαθητές (496 αγόρια - 52 κορίτσια). Μετά από τους διαδοχικούς Μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που διενεργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2011-12, την εξαμελή Εθνική μας Ομάδα στελέχωσαν οι δύο παραπάνω Τρικαλινοί μαθητές.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και εφόσον προηγούμενα όλοι οι μαθητές δοκιμάστηκαν σε επίπονη διήμερη γραπτή δοκιμασία, σε έξι αρκετά δύσκολα ζητήματα. Έτσι η σημαία της χώρας μας κυμάτισε ψηλά σε ακόμη μία Παγκόσμια διοργάνωση.

Οι Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχουν μαθητές λυκείων από διάφορες χώρες και είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που ισχυροποιούν τους δεσμούς ανάμεσα σ' αυτές, προωθούν τις επιστήμες, αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών. Η πρώτη Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα έγινε το 1959 και συνεχίστηκε να διεξάγεται κάθε έτος σε διαφορετική χώρα. 

Με την πάροδο των χρόνων οι συμμετοχές των χωρών συνεχώς αυξάνονται. Οι Μαθηματικές Ολυμπιάδες συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον της Μαθηματικής επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο, καθώς και κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου.
20120717_Tsinas

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μας επισήμανε:

«Είμαστε παγκοσμίως η μοναδική πόλη, αυτού του μεγέθους, με χρυσή και χάλκινη Ολυμπιακή διάκριση την ίδια χρονιά. Η χώρα μας κατέλαβε την υψηλότερη θέση από το 1975, δηλαδή από την πρώτη χρονιά που συμμετέχει. 

Αυτή η Εθνική Ομάδα, μετά την Ολυμπιάδα και τη Βαλκανιάδα, είναι η καλύτερη όλων των προηγούμενων ετών. Ο Παναγιώτης Λώλας είναι ο πρώτος μαθητής της χώρας μας που ενώ είναι μαθητής της Β΄ λυκείου κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Πέρυσι, στην Ολλανδία, είχε κατακτήσει το χάλκινο. 
Κωνσταντίνος Τσίνας 
Ο Κωνσταντίνος Τσίνας έφτασε επίσης σε μεγάλη επιτυχία, μετά τη διαρκή πρόοδο των τελευταίων ετών. Αυτά τα παιδιά αποτελούν μία ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις της εποχής. Αποτελούν εγγύηση για την ύπαρξη ελπίδας. Θερμά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη και στον Κωνσταντίνο, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους μας που συνεργάστηκαν με τα παιδιά και πίστεψαν στις αστείρευτες δυνατότητές τους».



http://www.trikala.net
Χρυσός Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης ο Παναγιώτης Λώλας και Χάλκινος ο Κωνσταντίνος Τσίνας-Tρίκαλα Χρυσός Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης ο Παναγιώτης Λώλας και Χάλκινος ο Κωνσταντίνος Τσίνας-Tρίκαλα Reviewed by Unknown on 16:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.