ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ο γιατρός που εγχείρησε τον εαυτό του!!!

d180d0bed0b3d0bed0b7d0bed0b2-d0bed0bfd0b5d180d0b8d180d183d0b5d182-d181d0b5d0b1d18f-41


Στις 29 Απριλίου του 1961,ο γιατρός Leonid Rogozov 27 ετών του 6 ου Σοβιετικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Ανταρκτική  αισθάνθηκε πόνο στο κάτω δεξιά μέρος της κοιλιάς και παρουσίασε πυρετό...


Η επόμενη μέρα του έφερε μόνο αγανάκτηση αφού δεν είχε καμία πιθανότητα να του καλέσουν αεροπλάνο και το χειρότερο?Είναι ο μόνος γιατρός στο σταθμό "Novolazarevskaya»!!!

Τη νύχτα 30 Απριλίου ο χειρουργός κάνει μια επιχείρηση απομάκρυνσης του σκωληκοειδίτη από τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία. 
Ήταν επιτηρούμενος από έναν μηχανικό και έναν μετεωρολόγο του σταθμού.

 operation1

Το 1959 ο Leonid Rogozov αποφοίτησε και έγινε αμέσως δεκτός από τη χειρουργική.

Ωστόσο, τις σπουδές του στην χειρουργική διακόπηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω του ταξιδιού του στην Ανταρκτική το Σεπτέμβριο του 1960 ως γιατρός του 6 ου Σ.Ε.Σ Ανταρκτικής και τον σταθμό Novolazarevskaya.

Κατά τη διάρκεια αυτής εκστρατεία εκεί συνέβη ένα γεγονός που έδωσε 
παγκόσμια φήμη στον 27 ετών χειρούργο.

Τον 4ο μήνα της παραμονής του στον σταθμό,στις 29 Απριλίου του 1961, ο Leonid έδειξε ανησυχητικά συμπτώματα: αδυναμία, ναυτία, πυρετό και πόνο.

Η επόμενη μέρα ο πυρετός του ανέβηκε  ακόμη υψηλότερα.

Όντας ο μόνος γιατρός στην εκστρατεία που αποτελείται από 13 άτομα ο Leonid έκανε ο ίδιος την διάγνωση: οξεία σκωληκοειδίτιδα. 

Δεν υπήρχαν αεροπλάνα σε οποιοδήποτε από τους κοντινούς σταθμούς και εκτός αυτού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα το επέτρεπαν να πετάξουν προς το Novolazarevskaya.

rogozov1

Τη νύχτα, στις 30 Απριλίου του 1961, ο χειρουργός είχε την βοήθεια από ένα μηχανολόγο μηχανικό και ένα μετεωρολόγο που του έδιναν τα ιατρικά όργανα και κρατώντας ένα μικρό καθρέφτη στην κοιλιά του. 

Ξαπλωμένος και λυγισμένος ο μισός προς την αριστερή πλευρά του, ο γιατρός κάνει μια τοπική αναισθησία με διάλυμα νοβοκαΐνης και έκανε μια 12 εκατοστών τομή στο δεξιό λαγόνιο με ένα νυστέρι. 

Είτε βλέποντας στον καθρέφτη είτε με την αφή ξεκίνησε την διαδικασία με μία αντιβιοτική ένεση στην κοιλιακή κοιλότητα. 

Σε 30 ή 40 λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας ανέπτυξε ίλιγγο και ο χειρούργος έπρεπε να κάνει παύσεις για λίγη ξεκούραση.

Παρ 'όλα αυτά, η εγχείρηση διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών έλαβε τέλος. 

Σε πέντε μέρες η υγεία του είχε ομαλοποιηθεί και σε 7 ημέρες έβγαλε τα ράμματα.

Στην Αγία Πετρούπολη στο μουσείο της Αρκτικής και της Ανταρκτικής υπάρχει έκθεση των χειρουργικών εργαλείων που ο Leonid Rogozov είχε χρησιμοποιήσει σε αυτήν την ανορθόδοξη εγχείρηση.







http://englishrussia.com





ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ο γιατρός που εγχείρησε τον εαυτό του!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ο γιατρός που εγχείρησε τον εαυτό του!!! Reviewed by junior on 14:33 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.