Η Ρωσία θα ετοιμάσει την δική της "λίστα Μαγκνίτσκι"



Η Ρωσία θα προχωρήσει σε απαντητικό βήμα, εάν τεθεί σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ η λεγόμενη «λίστα Μαγκνίτσκι», δήλωσε ο Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάφ Νίκονοφ. Η Ρωσία θα δημιουργήσει τη δική της λίστα απαγόρευσης εισόδου στη..

χώρα για τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι....
παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως υπογράμμισε ο Β. Νίκονοφ, η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θεωρεί τη δημιουργία της «λίστας Μαγκνίτσκι» εξαιρετικά μη φιλική κίνηση και υποστήριξε πως η απάντηση σ’ αυτήν θα είναι η υιοθέτηση από τη Μόσχα ανάλογων μέτρων.Να υπενθυμίσουμε πως η «λίστα Μαγκνίτσκι», που ενέκρινε στις 16/11 η Βουλή των αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ 60 υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας, που κατά τους Αμερικανούς ευθύνονται για το θάνατο του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, δικηγόρου του επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital. Ο Σεργκέι Μαγκνίτσκι υπέκυψε στις 16 Νοέμβρη 2009 σε ηλικία 37 ετών, ενώ ήταν προφυλακισμένος επί 11 μήνες. Είχε συλληφθεί το 2008 για φοροδιαφυγή, αφού είχε καταγγείλει μια εκτεταμένη οικονομική απάτη ύψους 5,4 δισ. ρουβλιών (130 εκατ. ευρώ), στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εμπλέκονταν αστυνομικοί και εφοριακοί, σε βάρος του ρωσικού κράτους και του εργοδότη του.Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα τοποθετηθεί ενάντια στη συγκεκριμένη εξέλιξη και την χαρακτηρίζουν «εχθρική πράξη», ενώ τώρα απειλούν να δώσουν ανάλογηαπάντηση σε βάρος Αμερικανών πολιτών. «Η λίστα αυτή πρέπει να αφορά εκείνα τα πρόσωπα, τα οποία παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, όχι μόνο των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και ευρύτερα πολιτών άλλων χωρών. Δεν βλέπω λόγους γιατί σ’ αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν, για παράδειγμα, οι άνθρωποι εκείνοι, που βασάνιζαν κρατουμένους στο Γκουαντάναμο, είτε διέπραξαν πολεμικά εγκλήματα στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας», τόνισε ο Βιατσεσλάφ Νίκονοφ.






http://nyxtobaths.blogspot.com
Η Ρωσία θα ετοιμάσει την δική της "λίστα Μαγκνίτσκι" Η Ρωσία θα ετοιμάσει την δική της "λίστα Μαγκνίτσκι" Reviewed by Unknown on 16:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.