Κι όμως το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι 20 ετών!


Η Brooke Greenberg είναι 20 ετών...

και ζει παγιδευμένη σε ένα σώμα 4χρονου. Υπάρχουν στιγμές αναλαμπής, όπου η μνήμη και η ομιλία της παραπέμπουν σε έφηβο ή και ενήλικα όμως η μέση εκτιμώμενη νοητική της κατάσταση αντιστοιχεί σε ένα παιδί 9 - 12 μηνών.
Η περίπτωσή της κατατάσσεται στις ανεξήγητες ιατρικές υποθέσεις- για την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα , ονομάζοντας την Σύνδρομο Χ. Η Brooke που γεννήθηκε το 1993, πάσχει από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που σταμάτησε τη διαδικασία της φυσικής γήρανσης.
Μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει και όσο περνούν τα χρόνια μοιάζει ακόμη πιο μικρή. Εδώ και16 χρόνια, χρειάζεται 24ωρη φροντίδα από τους γονείς της, που την ταΐζουν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση.
Η μητέρα της δηλώνει: «Εδώ και 16 χρόνια της δίνουμε τα φάρμακά της, ξέρουμε πότε αρρωσταίνει, ξέρουμε τις ακριβείς δοσολογίες, όμως το θέμα με την Μπρουκ είναι, ότι δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο. Την αγαπώ πολύ ακριβώς όπως είναι όμως όταν με ρωτούν στο δρόμο την ηλικία της, συνήθως μετατρέπω τα χρόνια σε μήνες. Έτσι, εάν κάποιος με ρωτούσε σήμερα, θα του έλεγα ότι είναι 20 μηνών».
Μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί σε 7 χειρουργεία για στομαχικά έλκη, ενώ σε ηλικία 4 ετών, έπεσε σε κώμα για 14 ημέρες ύστερα από διάγνωση που της έγινε για καρκίνο στον εγκέφαλο, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.
Ίσως για τη Βrooke δεν υπάρχουν ελπίδες, οι γιατροί όμως έχουν πέσει πάνω από την παράξενη περίπτωσή της αναζητώντας το μυστικό της νεότητας...

queen.gr
Κι όμως το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι 20 ετών! Κι όμως το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι 20 ετών! Reviewed by junior on 20:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.