Η ψείρα του εφηβαίου είδος υπό εξαφάνιση λόγω “βραζιλιάνικου μπικίνι“!!!



Ο λόγος για την ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου (Phthirus pubis), παράσιτο που τρέφεται με αίμα, και ανήκει σε διαφορετικό είδος από την ψείρα της κεφαλής και του σώματος (Pediculus humanus).

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 στην επιθεώρηση Journal of Biology, οι άνθρωποι μάλλον κόλλησαν την ψείρα του εφηβαίου από τον γορίλα πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια. Έκτοτε, το μικροσκοπικό παράσιτο προκαλεί κνησμό και ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή, χωρίς όμως να μεταδίδει ασθένειες.

Ωστόσο, η συνήθεια της αποτρίχωσης στο μπικίνικυριολεκτικά “ρημάζει” το βιότοπο της ψείρας του εφηβαίου η οποία παρότι κάποτε έκανε θραύση, πλέον εμφανίζεται σπανίως και έρχεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο Μπέιζιλ Ντόνοβαν, επικεφαλής του τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, στη μονάδα όπου εργάζεται, το τελευταίο κρούσμα σε γυναίκα καταγράφηκε το 2008, ενώ τα περιστατικά που αφορούν άνδρες έχουν μειωθεί κατά 80% σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Αντίστοιχο συμπέρασμα εξήγαγε και ο Ίαν Μπέργκες, εντομολόγος της εταιρείας Insect Research & Development στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτη του Κenyon College του Οχάιο το 2007, έδειξε ότι το 80% των φοιτητών και φοιτητριών σε αμερικανικά κολέγια αφαιρούν όλες ή ένα μέρος των τριχών του εφηβαίου.

Η παγκόσμια αγορά αποτρίχωσης ανέρχεται σε 4,60 δισ. δολάρια ετησίως σύμφωνα με το Euromonitor International, το οποίο υπολογίζει τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς σε 7,6% την τελευταία δεκαετία.

—Λίγα λόγια για την ψείρα του εφηβαίου

Οι ψείρες του εφηβαίου, γνωστές ως “καβούρια” ή “καβουρόψειρες”, μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη σεξουαλική επαφή. Μεταφέρονται και από τα κλινοσκεπάσματα, τις πετσέτες ή τα ρούχα μολυσμένου ατόμου. Προκαλούν έντονο κνησμό στο δέρμα κάτω από τις τρίχες του εφηβαίου, καμιά φορά μόνο τη νύχτα, και διακρίνονται εύκολα με μια προσεκτική εξέταση στην περιοχή.

Είναι μικροσκοπικά έντομα χωρίς φτερά, που γραπώνονται από το ηβικό τρίχωμα με τα πίσω πόδια. Η θηλυκή ψείρα γεννά αβγά, που τα στερεώνει πάνω στις τρίχες. Οι κόνιδες, όταν εκκολάπτονται, εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Τα ζωύφια αυτά που τρέφονται από το ανθρώπινο αίμα, δεν εξοντώνονται και δεν ξεκολλούν ούτε τα ίδια ούτε τα αβγά τους, όσο και αν πλένετε το εφήβαιο με νερό και σαπούνι. Να χρησιμοποιήσετε λοιπόν ένα από τα ειδικά σαμπουάν και τις λοσιόν που κυκλοφορούν στα φαρμακεία. Τα προϊόντα αυτά είναι εξίσου αποτελεσματικά, για να καταπολεμηθούν οι ψείρες στα μαλλιά του κεφαλιού. Το φθειροκτόνο που θα αγοράσετε, θα συνοδεύεται σίγουρα από οδηγίες. Η συνηθισμένη όμως διαδικασία είναι η εξής:

*Να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο μπουκάλι του ειδικού σαμπουάν ή της λοσιόν.

*Όταν χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν ή τη λοσιόν, να αλλάξετε ρούχα και να φορέσετε καθαρά. Να πλύνετε καλά όλα τα ρούχα σας, τα εσώρουχα, τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες.

*’Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία, να αφαιρέσετε τα νεκρά αβγά από το τρίχωμα με ειδικό χτενάκι -μεταλλικό ή πλαστικό- που θα προμηθευθείτε από το φαρμακείο.

*Αν η φαγούρα δεν υποχωρήσει, να επαναλάβετε τη θεραπεία και το χτένισμα επτά ημέρες αργότερα.

*Μην παραλείψετε να πείτε σε όλους τους ερωτικούς παρτενέρ σας και σε όποιον βρίσκεται κοντά σας, να ακολουθήσουν τη θεραπεία προληπτικά.

econews
Η ψείρα του εφηβαίου είδος υπό εξαφάνιση λόγω “βραζιλιάνικου μπικίνι“!!! Η ψείρα του εφηβαίου είδος υπό εξαφάνιση λόγω “βραζιλιάνικου μπικίνι“!!! Reviewed by Unknown on 13:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.