Μη μ' αγγίζεις: Σε ποια μέρη του κόσμου απαγορεύεται ακόμη και η χειραψία;??



Αν θέλετε να δείξετε τους καλούς σας τρόπους με μια χειραψία σε ένα ταξίδι, τότε ξανασκεφτείτε το... Ειδικά αν προορισμός σας είναι η Κορέα, η Ταυλάνδη, χώρες της Μεσογείου ή η Μέση Ανατολή! Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν σ' αυτούς τους προορισμούς για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως;

Καλωσήρθες για αρχή στις χώρες τις Μεσογείου... Εδώ επιτρέπεται να αγγίξεις τον ώμο κάποιου ανθρώπου όταν του μιλάς και να τον αγκαλιάσεις ή να τον φιλήσεις στο μάγουλο προς ένδειξη συμπάθειας! Απέφυγε όμως να τον χτυπήσεις ελαφριά στην πλάτη προς ένδειξη οικειότητας... Θα παρεξηγηθείς χωρίς καν να φταις!


Προορισμός σου είναι η Ταυλάνδη; Τότε θυμήσου να μην αγγίξεις το κεφάλι κανενός ντόπιου, ακόμη και αν αυτός είναι ένα μικρό παιδάκι! Το κεφάλι θεωρείται ιερό κομμάτι του σώματος και καλύτερα να μείνεις μακριά από αυτό!
Αν πάλι βρεθείς σε κάποια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τότε να είσαι προετοιμασμένος γιατί εδώ η επαφή σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται αυστηρά! Για οποιονδήποτε λόγο.... Ενδεικτικά, στο Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, ακόμη και ανάμεσα σε ζευγάρια απαγορεύεται να αγγίζονται!

Ανθή Παρασκευοπούλου

Μη μ' αγγίζεις: Σε ποια μέρη του κόσμου απαγορεύεται ακόμη και η χειραψία;?? Μη μ' αγγίζεις: Σε ποια μέρη του κόσμου απαγορεύεται ακόμη και η χειραψία;?? Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.