Βράβευση Σταύρου Λάλα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων!!!



Την Κυριακή το πρωί, σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΙΣΤΡΑΛ στην Καστέλα, έλαβε χώρα η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.Παρόντα ήσαν άνω των 150 μελών του Συνδέσμου απ’ όλη την Ελλάδα και γύρω στους 50 φίλους των ΟΥΚ, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που επιδεικνύουν μεγάλη αγάπη κι ονειρεύονται να γίνουν Βατραχάνθρωποι, κάτι που η πολιτεία το έχει προς το παρόν αποκλείσει για μη μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Όσοι παρευρέθηκαν, έζησαν για άλλη μία φορά μία ζεστή και όπως πάντα ουσιαστική συνάντηση, που εξασφαλίζει τη διατήρηση ζωντανών των σχέσεων των Βατραχανθρώπων, πάντα σε συνάρτηση με την προαγωγή εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών στόχων.

Αφού έγινε ο σχετικός απολογισμός για το 2012, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον επίτιμο «βάτραχο» π. Αναστάσιο και η απονομή αναμνηστικών στα μέλη του Συνδέσμου που κολύμπησαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, διεκδικώντας το σταυρό στον αγιασμό των υδάτων κατά τα Άγια Θεοφάνεια στον Πειραιά. Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η ανταλλαγή απόψεων στα άπειρα «πηγαδάκια», που δημιουργήθηκαν με παλιούς και νέους βατράχους να συζητούν με φίλους, ενθυμούμενοι τις ωραίες ημέρες και τις μοναδικές εμπειρίες της εκπαίδευσης, της θητείας και της υπηρεσίας στη Μονάδα και νυν Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.

Πατάπης, π. Αναστάσιος, Καμενίδης, Κανελλόπουλος, Λάλας, Κόκκινος, Βαρελίδης

Το πλέον συγκινητικό και βαθιά Ελληνικό όμως περιεχόμενο της συνάντησης, υπήρξε η αναφορά στη ζωή , το έργο και την προσωπικότητα του Έλληνα υπερπράκτορα Σταύρου (Στηβ) Λάλα και η επακόλουθη βράβευσή του από το Σύνδεσμο, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης των θυσιών του για έναν εθνικό σκοπό , για την κάλυψη του κενού που άφησε η έλλειψη συμπαράστασης και η απουσία οιασδήποτε αναγνώρισης εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας.

Για να κατανοηθεί το νόημα της βράβευσης αυτής, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κυριάκος Κόκκινος, αναφέρθηκε στη ζωή του Σταύρου Λάλα και εξήγησε το λόγο για τον οποίο οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι αισθάνονται υπερήφανοι και αλληλέγγυοι σε έναν τέτοιο πατριώτη.

του Κυριάκου Κόκκινου*

http://lougantina.blogspot.com
Βράβευση Σταύρου Λάλα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων!!! Βράβευση Σταύρου Λάλα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων!!! Reviewed by Unknown on 11:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.