Μια φάλαινα στο μέσο ενός... δάσους της Αργεντινής [εικόνες]



Ένα τεράστιο κήτος ανάμεσα στα δέντρα, ξαπλωμένο χαλαρά στο έδαφος προκαλεί έτσι ή αλλιώς εντύπωση άμα τη εμφανίσει του! Μια φάλαινα ταιριάζει σε ένα...


θαλασσινό τοπίο και όχι μέσα στο δάσος! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Αργεντινός γλύπτης Adrián Villar Rojas, γνωστός για τα τεράστια γλυπτά που δημιουργεί στη φύση, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει τοποθετώντας μια μεγάλη φάλαινα στο δάσος Ushuaia, στην Αργεντινή.

«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάπου ανάμεσα στα δέντρα υπάρχει ένα απομεινάρι από σκηνικό κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Κάποιος μού είπε ότι βλέποντας το γλυπτό μεταφέρθηκε με τη φαντασία του σε μια σκηνή από κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο…»! Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο για τον καλλιτέχνη.

Να μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του μύθο ή να δώσει μια προσωπική εξήγηση στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη φάλαινα που δεσπόζει στο κέντρο του δάσους. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο… δύσκολα, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πάνω στη φάλαινα φυσικούς κορμούς δέντρων. «Οι περισσότεροι πια αναρωτιούνται για κάτι ακόμη: Μήπως η φάλαινα δημιουργήθηκε από το ίδιο το δάσος και τα δέντρα;»




Μια φάλαινα στο μέσο ενός... δάσους της Αργεντινής [εικόνες] Μια φάλαινα στο μέσο ενός... δάσους της Αργεντινής [εικόνες] Reviewed by junior on 02:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.