Ο Τρικαλινός Αθανάσιος Τσέλιος ο νέος αρχηγός ΓΕΣ



Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 1991, Αντισυνταγματάρχη το 1996, σε Συνταγματάρχη το 2003 και σε Ταξίαρχο το 2007. Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοίκητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη 16Η Μεραρχία του Διδυμοτείχου.

Τιμήθηκε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις.


Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.



Ο Τρικαλινός Αθανάσιος Τσέλιος ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Ο Τρικαλινός Αθανάσιος Τσέλιος ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Reviewed by junior on 00:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.