Δείτε για πρώτη φορά: Μαύρη τρύπα «καταπίνει» γιγαντιαίο πλανήτη!!!




Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αστρονόμοι κατάφεραν να καταγράψουν μια μαύρη τρύπα τη στιγμή που καταπίνει έναν γιγαντιαίο αδέσποτο εξωπλανήτη.

Η τεραστίων διαστάσεων μαύρη τρύπα έχει αναπαρασταθεί σε animation να καταπίνει το γεύμα της, που είναι ή ένας καφέ νάνος ή ένας πλανήτης 14-30 φορές μεγαλύτερος του Δία. Οι ερευνητές της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας παρατήρησαν εκλάμψεις ακτίνων Χ, που έρχονταν από το κέντρο ενός γαλαξία, 47 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

«Η παρατήρηση ήταν απροσδόκητη, καθώς προήλθε από έναν γαλαξία που είχε μείνει ήσυχος εδώ και 20 με 30 χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των αστρονόμων Marek Nikolajuk, από το πανεπιστήμιο του Μπιάλιστοκ στην Πολωνία.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να διασπάται ένα υποαστρικό σώμα από μια μαύρη τρύπα», τόνισε ο Roland Walter, από το διαστημικό παρατηρητήριο της Γενεύης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Αστρονομία και Αστροφυσική».

Δείτε τη φωτογραφία:



http://www.newsbomb.gr/episthmh/story
Δείτε για πρώτη φορά: Μαύρη τρύπα «καταπίνει» γιγαντιαίο πλανήτη!!! Δείτε για πρώτη φορά: Μαύρη τρύπα «καταπίνει» γιγαντιαίο πλανήτη!!! Reviewed by Unknown on 12:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.