ΣΟΚ...!!!Εξωφρενικό: Αγοραπωλησίες εμβρύων στις Η.Π.Α !!



«Γιατί να μην μπορούμε να αγοράζουμε και να πωλούμε έμβρυα, όπως οποιοδήποτε άλλο προϊόν;» - Όσο φρικιαστική και αν ακούγεται ως «επιστημονική απορία» δυστυχώς γίνεται ήδη πράξη σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή: οι «επιστήμονες» της βιοηθικής «λειαίνουν» το έδαφος για την νομιμοποίηση της αγοράς και πώλησης εμβρύων στην αντίληψη της κοινής γνώμης – η «απορία» που εκφράστηκε από τους «επιστήμονες» στην αρχή του άρθρου αναλύθηκε εκτενώς σε δημοσίευση του πολύ γνωστού ιατρικού περιοδικού New England Journal of Medicine.

Η πώληση εμβρύων είναι σχεδόν καθολικά καταδικαστέα ακόμη και στους κύκλους προώθησης της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine) ανακήρυξε ότι «η πώληση εμβρύων ως πράξη καθεαυτή είναι δεοντολογικά απαράδεκτη». Παρόλα αυτά οι «επιστήμονες» της νέας εποχής δεν πτοούνται: ο I. Glenn Cohen, της Νομικής Σχολής του Harvard (με ειδίκευση στην βιοηθική) και ο Δρ. Eli Y. Adashi, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βrown σημειώνουν ότι η απαγόρευση της αγοραπωλησίας εμβρύων δεν «είναι τόσο απόλυτη όσο ακούγεται» - «Εξάλλου, η δωρεά εμβρύων επιτρέπεται, παρότι δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της εφαρμοζόμενης κλινικής πρακτικής...

Η ανάλυση των νομικών και δεοντολογικών πλευρών του ζητήματος ίσως είναι δευτερεύοντες μπροστά στα τεράστια ηθικά ζήτηματα της συγκεκριμένης πράξης.. Ακόμη και το νομικό ζήτημα, όμως, μπορεί να οδηγήσει όπως προειδοποιούν ειδικοί νομικοί «στην θανάτωση εμβρύων εξαιτίας χρεοκοπίας των κλινικών εξωσωματικής γονιμοποίησης».

Οι Cohen και Adashi (σ.σ. pentapostagma.gr προφανώς για να «ισχυροποιήσουν» τα επιχειρήματά τους) σημειώνουν ότι η πρακτική της αγοραπωλησίας εμβρύων αποτελεί ήδη γεγονός. Τουλάχιστον μία κλινική στις Η.Π.Α προσφέρει υπηρεσίες εξωσωματικής γονιμοποίησης σε χαμηλότερες τιμές σε υπογόνιμα ζευγάρια μέσω της δημιουργίας εμβρύου από δότρια ωαρίου και δωρητή σπερματοζωαρίου. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: Μόλις δύο ή τρείς αμερικανικές πολιτείες έχουν απαγορεύσει την πώληση εμβρύων!!

Πηγή: pentapostagma
http://antineotaksiths.blogspot.gr
ΣΟΚ...!!!Εξωφρενικό: Αγοραπωλησίες εμβρύων στις Η.Π.Α !! ΣΟΚ...!!!Εξωφρενικό: Αγοραπωλησίες εμβρύων στις Η.Π.Α !! Reviewed by Unknown on 16:40 Rating: 5
Από το Blogger.