Αυτό είναι το «έξυπνο» χαρτονόμισμα που θα θέσει τέλος στο «μαύρο χρήμα»!!!VIDEO




Ομάδα επιστημόνων ανέπτυξε έναν ειδικό τύπο χαρτιού, το οποίο περιέχει σχεδόν αόρατα δια γυμνού οφθαλμού, μη εντοπίσιμα μικροτσίπ ταυτοποίησης ραδιο-συχνοτήτων (RFID), πραγματοποιώντας έτσι ένα σημαντικό άλμα προς τον τερματισμό του φαινομένου μεταφοράς «μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με το BBC, αυτή η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικότατο μέσο πρόληψης φαινομένων οικονομικής απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο όρος «μαύρο» ή «σκοτεινό χρήμα» χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει εκείνο το χρήμα το οποίο δεν δύναται να εντοπιστεί, που μπορεί να επηρεάσει κίνητρα και συμπεριφορές στην πολιτική αρένα και για το οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα.

Συχνά, το μαύρο χρήμα αλλάζει χέρια ψηφιακά, μέσω τραπεζικών μεταφορών, μία πρακτική που ωστόσο αποδεικνύεται προβληματική, λόγω του ότι αφήνει ίχνη.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η πιο αποτελεσματική μέθοδος μαύρων συναλλαγών είναι μέσω «ρευστού», το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει ο λεγόμενος χρηματο-κομιστής.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Hamid Karzai παραδέχτηκε πως η CIA του έστελνε «χαρτοσακούλες παντοπωλείου» γεμάτες ρευστό ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το ίδιο συνέβη και με τις ιρανικές αρχές, με μόνη διαφορά ότι οι τελευταίες του μεταβίβαζαν τα χρηματικά ποσά υπό μορφή ευρώ.

Η νέα τεχνολογία (η κατοχύρωση της οποίας ακόμη εκκρεμεί) χρησιμοποιεί δέσμες λέιζερ, οι οποίες αποκωδικοποιούν τις εγγεγραμμένες στα μικροτσίπ πληροφορίες ταυτοποίησης.

Πρόκειται για μέθοδο που αναμένεται να φέρει επανάσταση, καθώς θα βοηθήσει στην ανάσχεση της παγκόσμιας ροής παράνομου χρήματος.

Σύμφωνα με τον Jeremy Hsu του τεχνολογικού μπλογκ IEEE Spectrum: «ακόμα και η απλούστερη οικονομική συναλλαγή χάνει αυτομάτως τον ιδιωτικό της χαρακτήρα».

Παρακολουθείστε τα δύο βίντεο που ακολουθούν σχετικά με την γενικότερη ιστορία και τη φύση του χρήματος:


http://www.fwnazw.gr
Αυτό είναι το «έξυπνο» χαρτονόμισμα που θα θέσει τέλος στο «μαύρο χρήμα»!!!VIDEO Αυτό είναι το «έξυπνο» χαρτονόμισμα που θα θέσει τέλος στο «μαύρο χρήμα»!!!VIDEO Reviewed by Unknown on 17:20 Rating: 5
Από το Blogger.