Για να μην ανησυχείς ότι θα εξαπατηθείς από τον εκάστοτε ταξιτζή, ένα application σε γλιτώνει από «κακοτοπιές»!!!





Εφαρμογή υπολογίζει το κόστος διαδρομής με taxi!

Την πρώτη ελληνική εφαρμογή, η οποία υπολογίζει με ακρίβεια το κόστος μίας διαδρομής με ταξί, δημιούργησε ο Γιώργος Χουλιάρας. To taxicost απευθύνεται σε οποιονδήποτε μετακινείται με ταξί τακτικά ή περιστασιακά, σε τουρίστες, οι οποίοι συνήθως αγνοούν το κόστος των διαδρομών, αλλά και σε ξενοδοχεία που επιθυμούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους.

«Παίρνω αρκετά συχνά ταξί. Πάντα σκέφτομαι πόσο θα μου κοστίσει μία διαδρομή. Έχει τύχει να υπολογίσω λιγότερα και να μου βγει αρκετά παραπάνω το κόστος. Υπάρχουν apps για το πού θα βρεις ταξί, σε πόση ώρα θα έρθουν, γιατί να μη γνωρίζεις και πόσο θα σου στοιχίσει; Έτσι, πριν 3 μήνες άρχισα να σχεδιάζω την εφαρμογή», σχολίασε ο δημιουργός του taxicost, Γιώργος Χουλιάρας.


Πώς λειτουργεί η εφαρμογή: «Ο χρήστης του taxicost καταγράφει την αφετηρία και τον τελικό προορισμό. Στο χάρτη εμφανίζεται αυτόματα η πιο σύντομη διαδρομή που μπορεί να ακολουθηθεί μαζί με το κόστος, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές. Υπάρχουν και πρόσθετες επιλογές, οι οποίες συνυπολογίζονται στη συνολική τιμή, όπως είναι αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί και βαλίτσες. Ωστόσο, πάντα το κόστος μια διαδρομής με ταξί επηρεάζεται από την κίνηση και τη χρήση διοδίων».


«Υπάρχουν σύγχρονες ελληνικές εφαρμογές για τα taxi με τις οποίες θα με ενδιέφερε να υπάρξει συνεργασία μελλοντικά», αναφέρει ο κ. Χουλιάρας. Στόχος, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου, που θα διευκολύνει στο μέγιστο τους επιβάτες και θα αλλάξει σταδιακά την αρνητική εικόνα που έχει αρκετός κόσμος για τους οδηγούς ταξί.


Το μήνυμα: «Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, ο προγραμματισμός των οικονομικών είναι πρωταρχικό μέλημα του καθενός. Θέλεις να ξέρεις κάθε φορά πόσο θα πληρώσεις. Με το taxicost δεν χρειάζεται πια στην ερώτηση του ταξιτζή «Πού να σας αφήσω», να απαντάς αγχωμένος «στα 5 ευρώ».

via

http://kserolas.com
Για να μην ανησυχείς ότι θα εξαπατηθείς από τον εκάστοτε ταξιτζή, ένα application σε γλιτώνει από «κακοτοπιές»!!! Για να μην ανησυχείς ότι θα εξαπατηθείς από τον εκάστοτε ταξιτζή, ένα application σε γλιτώνει από «κακοτοπιές»!!! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.