Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. πρωτοτυπεί με τη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού!!!




Για 6η συνεχόμενη χρονιά φέτος, η εταιρία ‘Αθηναϊκή Ζυθοποιία’ συνεχίζει το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού. Όπως λέχθηκε, σε συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με δημοσιογράφους, από το 2008 και κάθε χρόνο η εταιρεία προμηθεύεται Ελληνικό κριθάρι από τοπικούς καλλιεργητές για τη καλλιέργεια των προϊόντων της ΒΙΟΣ 5, της Amstel και της ΑΛΦΑ.

Επίσης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες, Ελληνικά ινστιτούτα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργεί καινούργιες ποικιλίες κριθαριού για τη περαιτέρω ενίσχυση της Εθνικής έρευνας και τεχνογνωσίας. Τη πενταετία 2008- 2012 η εταιρεία προμηθεύτηκε συνολικά περίπου 70.000 τόνους υψηλής ποιότητας Ελληνικού κριθαριού, δηλαδή 17.500 τόνους κατά μέσο όρο το χρόνο, από τοπικούς παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής υπολογίζεται στο ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ. Για το 2013 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βάλει πάρα πολύ υψηλούς στόχους αφού στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων Ελληνικού κριθαριού.

Στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού συμμετέχουν φέτος, 2.100 Έλληνες καλλιεργητές μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι. Ακόμη, η εταιρεία από το 2012 κατασκεύασε πειραματικά για πρώτη φορά πειραματικούς αγρούς για την ανάπτυξη καινούργιων ποικιλιών βυνοποιήσιμου κριθαριού και σήμερα λειτουργούν πέντε πειραματικοί αγροί στη Πάτρα, στη Λειβαδιά, στα Σπάτα Αττικής, στη Νιγρίτα Σερρών, καθώς και στη Νίκαια Λάρισας με την υποστήριξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στους σκοπούς του όλου εγχειρήματος περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων, η συγκομιδή 65.000 τόνων Ελληνικού κριθαριού μέχρι το 2014. Με αυτό τον τρόπο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα μπορέσει να καλύψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες της.


http://www.ecotimes.gr
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. πρωτοτυπεί με τη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού!!! Η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. πρωτοτυπεί με τη  συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού!!! Reviewed by Unknown on 20:20 Rating: 5
Από το Blogger.