ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΟ... ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ...!!!



Μετά την περσινή έξαρση των κρουσμάτων και πάλι στο κόκκινο η πόλη της Ξάνθης.
Τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικό Νείλου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την Ξάνθη και τον Έβρο να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις περιοχές όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκδηλωθούν αντίστοιχα κρούσματα.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Π.Ε. Ξάνθης, με τα περιστατικά να διαδέχονται το ένα το άλλο και την περιοχή να κατατάσσεται ανάμεσα σε αυτές με τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά, παραμένει ορατός ο κίνδυνος κάτι αντίστοιχο να συμβεί και φέτος, δεδομένης και της απουσίας των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών έχει παγώσει από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς η σχετική σύμβαση έργου που υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρία “έφαγε πόρτα” από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο οι ψεκασμοί.
Μέσω των κουνουπιών μπορούν να εκδηλωθούν διάφορες ασθένειες με πιο πιθανή την ελονοσία, ενώ ένα μόλις κρούσμα είναι αρκετό για θέσει μια μεγάλη περιοχή σε καραντίνα, και ως αποτέλεσμα αυτού να μην γίνονται αιμοδοσίες.

Μάλιστα, με καταγεγραμμένη την περσινή έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας στην περιοχή της Ξάνθης, οι αιμοδοσίες πάγωσαν και τα αποθέματα σε αίμα άρχισαν να στερεύουν προκαλώντας νευρική κρίση στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει: “Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης πλήρους θεραπείας αυτού του τύπου ελονοσίας είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διακοπή της μετάδοσης της νόσου και την αποτροπή της επανεγκατάστασής της στην Ελλάδα”.

Από πρόσφατα δεδομένα (τέλη Μαΐου 2013) εντομολογικής επιτήρησης σε περιορισμένη κλίμακα έχουμε τα πρώτα κουνούπια θετικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου μετάδοσης 2013. Τόσο στην Ξάνθη όσο και στον Έβρο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας και για αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη από πλευράς των πολιτών να λάβουν μέτρα προστασίας.

newsit.gr

http://thesecretrealtruth.blogspot.com
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΟ... ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ...!!! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΟ... ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ...!!! Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.