Η πρώτη συσκευή που παράγει ενέργεια από ανεμοστρόβιλους!!!



Οι ανεμοστρόβιλοι συγκαταλέγονται στις πιο καταστροφικές δυνάμεις της φύσης. Πολλοί επιστήμονες έχουν ονειρευτεί να εκμεταλλευτούν τη δύναμη των ανέμων...που στροβιλίζονται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο ο Καναδός μηχανικός Louis Michaud πέρασε από την θεωρία στην πράξη και αναπτύσσει ένα πρωτότυπο της «Μηχανής Ατμοσφαιρικών Στροβίλων» (AVE). Ο επιστήμονας δεν θέλει να αιχμαλωτίσει τους φυσικούς ανεμοστρόβιλους αλλά αντίθετα να δημιουργήσει τους δικούς του.

Η συσκευή του λειτουργεί ως εξής: θερμός αέρας διοχετεύεται στον πάτο ενός κλειστού σωλήνα, ενώ την ίδια ώρα ψυχρός αέρας εισάγεται από το πάνω μέρος.

Αν η διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγάλη, τότε θερμοκρασιακή κλίση είναι απότομη και ένας μικροσκοπικός ανεμοστρόβιλος ξεκινά να περιστρέφεται.

Ο αέρας που στροβιλίζεται κινεί τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω και έτσι έχουμε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δίνη είναι ένα περίπλοκο φαινόμενο. Καθώς ο ψυχρός αέρας βυθίζεται στον θερμό, οι υδρο-μηχανικές δυνάμεις που λειτουργούν συνδυαστικά αναπτύσσουν μια φυσική τάση περιστροφής.

Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Η αδράνεια των μορίων του αέρα, η τάση τους να περιστρέφονται μετά την σύγκρουση, η διατήρηση της στροφορμής και η κεντρομόλος επιτάχυνση των μορίων γύρω από μια στήλη χαμηλής πίεσης στο κέντρο της αέριας μάζας που στροβιλίζεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία του Michaud, που ονομάζεται «AVEtec Energy Corporation», η συσκευή έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, ενώ η παραγωγή ενέργειας γίνεται με χαμηλό κόστος.

Για να κάνει τον αέρα να στροβιλίζεται σε πρώτη φάση ο Καναδός μηχανικός θα χρειαστεί μια ανεξάντλητη πηγή θέρμανσης για να ζεσταίνει τον αέρα. Στις λύσεις που εξετάζονται συγκαταλέγεται το θερμό θαλασσινό νερό και η περισσευούμενη θερμότητα από βιομηχανικές μονάδες.

Το πρωτότυπο που κατασκευάζει έχει μήκος εννιά μέτρων και οι ανεμοστρόβιλοι που θα παράγει θα έχουν διάμετρο 27 εκατοστά και ύψος 42 μέτρα. Μελλοντικά η συσκευή θα εξελιχθεί για να αναπτύσσει ανεμοστρόβιλους διαμέτρου 100 μέτρων με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 200 μεγαβατ.


ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
Η πρώτη συσκευή που παράγει ενέργεια από ανεμοστρόβιλους!!! Η πρώτη συσκευή που παράγει ενέργεια από ανεμοστρόβιλους!!! Reviewed by Unknown on 14:45 Rating: 5
Από το Blogger.