Στήνουν «ψυχρό εμφύλιο»!!!



Προϊόν πολιτικής αποσύνθεσης, έρμαιο της οικονομικής κρίσης που βαθαίνει, στιγματισμένη από τις δυνάμεις του δικομματισμού που την απαρτίζουν και έχουν οδηγήσει τη χώρα στην κρίση, η παρούσα κυβέρνηση ξεκινά με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία της. Ακόμα και οι δυνάμεις της διαπλοκής, που λειτούργησαν ως εμβρυουλκός του νέου σχήματος, σπεύδουν να τη χαρακτηρίζουν «λάθος».
Πώς να πείσει ο Σαμαράς την κοινωνία όταν ξοδεύει την ομιλία του επισείοντας τον “κίνδυνο της ακυβερνησίας και της στασιμότητας” προκειμένου να δικαιολογήσει τη γυμνή συγκυβέρνησή του με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς το “άλλοθι” της ΔΗΜ.ΑΡ. Σε ρόλο κομπάρσου ο Βενιζέλος, «προσυπογράφει όλα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός». Προφανώς και την ομολογία Σαμαρά για νέα μέτρα. Έτσι κατανοούν οι κυβερνητικοί συνεταίροι τα περί νέας κυβερνητικής συμφωνίας.
Η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποτελεί ευρωπαϊκό παράδοξο. Δεν πρόκειται για κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», που υποτίθεται ότι θα υπηρετούσε «εθνικές ανάγκες», όπως ψεύδεται ο Βενιζέλος. Πρόκειται για συνάθροιση εξ υπολοίπων του δικομματισμού. Κοιτάζει προς τα πίσω κι εμποδίζει την πορεία της χώρας προς τα μπρος. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει αντίστοιχο μεταλλαγμένο κυβερνητικό υβρίδιο. Ακόμα κι εκεί όπου αναγκάστηκαν να συνυπάρξουν κυβερνητικά η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά, όπως στην Ιταλία, η κυβέρνηση δεν στηρίζεται στην ομερτά και τη συγκάλυψη σκανδάλων.
Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε προχθές σε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Εδώ στήνεται για τον Βενιζέλο δίχτυ ασυλίας και προστασίας σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με πατριδοκαπηλία και εμφυλιοπολεμικά. Εδώ αδίστακτα ο πρωθυπουργός και τα “παπαγαλάκια” του υιοθετούν ανιστόρητες αναλογίες της σημερινής Ελλάδας με εκείνη του εμφυλίου πολέμου.
Χθες ο άθλιος προπαγανδιστής όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαπενταετίας παρομοίαζε την κυβέρνηση Σαμαρά με εκείνη του Θ. Σοφούλη κι έγραφε ότι «ζούμε ψυχρό εμφύλιο», επιτιθέμενος εναντίον της όλης Αριστεράς.Βαθμιαία στα άκρα συγκαταλέγεται και η ΔΗΜ.ΑΡ. Τέτοιες αναλύσεις τούς εκθέτουν, διότι δείχνουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Αμερικανοκρατία, παλάτι, εκτέλεση και διωγμό της μισής Ελλάδας, χούντες, συνωμοσίες και παρακράτος. Προφανώς έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν την παρτίδα.
Είναι επικίνδυνοι! Είναι έτοιμοι να παίξουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή δημιουργώντας συνθήκες προσομοίωσης δήθεν «ψυχρού» εμφυλίου πολέμου!
Λειτουργούν ως προέκταση του παρακράτους. Είναι ικανοί για όλα! Επιβάλλεται δημοκρατική επαγρύπνηση. Δεν θα πέσουν επειδή θα σαπίσουν. Και σαπισμένοι, θα επιχειρήσουν να δηλητηριάσουν την κοινωνία.
“ Το κύριο άρθρο της Αυγής ”
ΠΗΓΗ
Στήνουν «ψυχρό εμφύλιο»!!! Στήνουν «ψυχρό εμφύλιο»!!! Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.