Τι προσέχω όταν αγοράζω καλλυντικά;






Εάν μπορείτε να πάρετε το χρόνο να διαβάσετε την ετικέτα των προϊόντων που αγοράζετε, αυτό είναι το πρώτο βήμα στο να γνωρίζετε τι χρησιμοποιείτε. Από τότε που τα βιολογικά προϊόντα γίνονται σιγά σιγά στη μόδα, ένα όνομα που αναφέρεται συχνά είναι «παραβένες». Οι παραβένες «είναι μια κατηγορία χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε καλλυντικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες».Αυτά τα συντηρητικά έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά χαμηλές ποσότητες σε όγκους καρκίνου του μαστού, έχουν εμφανίοσει επίσης την ικανότητα να μιμούνται ελαφρώς τα οιστρογόνα (ορμόνη που παίζει ένα ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού) και μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην αύξηση του επιπολασμού της πρώιμης εφηβείας στα κορίτσια. Ακόμα και αν δεν έχει βρεθεί σήμερα ένας άμεσος σύνδεσμος ανάμεσα από τις παραβένες και το καρκίνο, πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση καλλυντικών που συμπεριλαμβάνουν τέτοιες ουσίες. Πολλές μάρκες πλέον αποφέυγουν τη χρήση των κοινών ονομασιών τους στις ετικές των καλλυντικών. Επειδή φοβούνται να φαίνεται η λέξη “paraben” (παραβένες), χρησιμοποιούν την επιστημονική ονομασία, ή ακόμα και τον κωδικό ester. Παρακάτω τα έξι συντηρητικά parabens τα πιο χρησιμοποιημένα (όνομα, Επιστημονική ονομασία, Κωδικό ester / sel), για να μπορείτε να το θυμάτε:
Butylparaben; paraoxybenzoate butyl ή butyl 4-hydroxybenzoate; -
Ιsobutylparaben; paraoxybenzoate isobutyl ή Isobutyl 4-hydroxybenzoate; -
methylparaben, methyl paraoxybenzoate gold ή Methyl 4-hydroxybenzoate, E218 / E219
Ethylparaben; paraoxybenzoate gold ethyl ή Ethyl 4-hydroxybenzoate, E214 / E215
Propylparaben; paraoxybenzoate propyl ή propyl 4-hydroxybenzoate, E216 / E217
Isopropylparaben; paraoxybenzoate gold isopropyl ή isopropyl 4-hydroxybenzoate; -

Έτσι εξασφαλίστε να επιλέξετε καλλυντικά χωρίς παραβένες, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ουσίες όπως Methylchloroisothiazolinone, η γλουταρονιτρίλιο Μεθυλδιβρωμο ή διγλυκονική χλωρεξιδίνη, τα οποία είναι γνωστά αλλεργιογόνα. Απλά διαβάστε καλά την ετικέτα και προσεκτικά, ορισμένες μάρκες μπορεί να γράψουν χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αρχική φόρμουλα δεν περιέχει συντηρητικά.

Τέλος, να είστε ένας καταναλωτής που γνωρίζει. Έχουμε την ευκαιρία να να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές πληροφορίες και είναι στο χέρι μας ώτσε να είναι καλύτερα τα πράγματα για τον εαυτό μας, τη υγεία μας και την ψυχή μας. Θα πρέπει να γνωρίζετε και να μην αγνοήσετε ότι μπορείτε να μάθετε.

ΠΗΓΗ
Τι προσέχω όταν αγοράζω καλλυντικά; Τι προσέχω όταν αγοράζω καλλυντικά; Reviewed by Unknown on 09:30 Rating: 5
Από το Blogger.