Το "έξυπνο νυστέρι" που ανιχνεύει μόνο του τον καρκίνο!!!!



Πρόκειται για το εργαλείο "IKnife" , οι δημιουργοί του οποίου υποστηρίζουν ότι είναι 100% αποτελεσματικό . Αν πράγματι ευσταθούν
οι ισχυρισμοί τους, τότε το "ηλεκτρικό" νυστέρι θα φέρει τν επανάσταση στην καταπολέμηση της κακοήθειας .

Ηδη εφαρμόζεται σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου. Εάν τα αποτελέσματα στους ασθενείς αποδειχθούν ενθαρρυντικά, τότε το "iKnife" θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως σε χειρουργεία μέσα στ επόμενα τρία χρόνια.

Το "iKnife" αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος του χειρουργού για την ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα καθώς τον κατευθύνει με ακρίβεια στα σημεία που εντοπίζεται ο καρκινικός ιστός, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη διενέργεια πιο «ριψοκίνδυνων» εγχειρήσεων.
Με τη συσκευή αυτή, οι ασθενείς θα μπορούν να βάλουν πολλά χρήματα στην...τσέπη καθώς θα υποβάλονται σε λιγότερες εξετάσεις για τν ανίχνευση της κακοήθειας αλλά και σε μικρότερο αριθμό επεμβάσεων σε περίπωση υποτροπής .

Το "έξυπνο νυστέρι" χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να... καίει τον καρκινικό ιστό. Καθώς το νυστέρι κόβει, ο καπνός από τον καμμένο ιστό περνάει μέσα από ένα φασματόμετρο μάζας, που χρησιμοποιεί μαγνητισμό για να δημιουργήσει ένα «χημικό αποτύπωμα» ενημερώνοντας τον χειρουργό εάν ο «ύποπτος» όγκος είναι καλοήθης ή κακοήθης. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα δείγμα ιστού στέλνεται στα εργαστήρια για εξέταση, που μπορεί να χρειαστεί μισή ώρα, ενώ ο ασθενής βρίσκεται αναίσθητος στο χειρουργικό τραπέζι. Ο χειρουργός μπορεί να δει στο "iKnife" τις ακόλουθες ενδείξεις: πράσινη (υγιής ιστός), κόκκινη (καρκινικός) ή κίτρινη (η «περιοχή» δεν έχει ελεγχθεί ακόμα).

Ο δημιουργός του έξπυνου νυστεριού, καθηγητής Ζόλταν Τάκατς από το Imperial College London, σχεδιάζει να το δοκιμάσει σε 1.500 ασθενείς, σε διάφορα στάδια καρκίνου. Το iKnife κόστισε 300.000 δολάρια για την κατασκευή της, ποσό που θεωρείται πως θα μειωθεί δραστικά εάν η συσκευή μπει σε παραγωγή.

Τα νοσοκομεία στα οποία δοκιμάζεται το "έξυπνο νυστέρι" είναι τα St Mary's, Hammersmith και Charing Cross.


ΠΗΓΗ
Το "έξυπνο νυστέρι" που ανιχνεύει μόνο του τον καρκίνο!!!!  Το "έξυπνο νυστέρι" που ανιχνεύει μόνο του τον καρκίνο!!!! Reviewed by Unknown on 16:30 Rating: 5
Από το Blogger.