Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: ΣΟΚ - Πώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί


Πείραμα από διαδικτυακή τηλεόραση αποκαλύπτει πόσο εύκολα μπορεί να παρασυρθεί ένα παιδί από έναν άγνωστο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα ένα κοριτσάκι που παίζει στο πάρκο, λίγα μέτρα μακριά από την μητέρα του, προσεγγίζεται από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του λέει ότι έχασε το σκυλάκι του και θέλει την βοήθειά του ώστε να το βρει.

Αρκούν λίγες κουβέντες, ένα πλαστικό παιχνιδάκι σκύλου και το κοριτσάκι πέφτει στην παγίδα. Βγαίνει από το πάρκο και ακολουθεί τον άγνωστο, φωνάζοντας το όνομα του σκύλου.

Για καλή τύχη του μικρού παιδιού πρόκειται για πείραμα του ITV και της εκπομπής Daybreak, ωστόσο το βίντεο είναι συγκλονιστικό καθώς αποτυπώνει την πραγματικότητα σχετικά με τους κινδύνους που καιροφυλαχτούν.

Ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.

«Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», ανέφερε έκπληκτη η μητέρα.

«Αν ο ενήλικας που βρίσκεται μαζί τους αφαιρεθεί για μία στιγμή είναι πολύ εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαπαιδαγωγηθεί αρκετά ένα παιδί. Πρέπει να μάθουν ότι είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπα με διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε μία δεύτερη μητέρα.

Εκπρόσωπος συλλόγου προστασίας παιδιών είπε ότι το πείραμα αυτό αποδεικνύει πως οι γονείς πρέπει να εστιάσουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να τα προετοιμάσουν για τους κινδύνους του «πραγματικού κόσμου».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:



Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: ΣΟΚ - Πώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: ΣΟΚ - Πώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.