ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ!!!


Κάποια στιγμή το να εξερευνήσεις το παρελθόν γίνετε πολλή δύσκολο. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. Όταν όμως λέμε πολύπλοκα εννοούμε τους χάρτες του μυστήριου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή. Η χαρτογράφηση απασχόλησε αρκετά τους αρχαίους Έλληνες όμως σαν πρώτο μεσημβρινό στις μετρήσεις τους δεν χρησιμοποιούσαν αυτόν του Γκρήνουιτς αλλά τον μεσημβρινό που περνάει από την Γκίζα της Αιγύπτου και την μεγάλη πυραμίδα της. Και γιατί αυτόν θα αναρωτηθείτε; Είναι ο μεσημβρινός που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό ξηράς του πλανήτη μας. Επίσης είναι ο μεσημβρινός που χωρίζει την ξηρά και την θάλασσα σε δύο ίσα μέρη!

Μπορεί να θεωρηθεί καθαρή σύμπτωση; Βέβαια δεν ασχολήθηκαν με τους χάρτες μόνο οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Ίνκας. Με χάρτες που βρέθηκαν εκεί με αδιευκρίνιστη την ηλικία τους και σχεδιασμένοι πάνω σε πέτρες αναπαριστούν πράγματα που οι ζωγράφοι τους δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν. Βρέθηκαν λοιπόν ζωγραφιές κυνηγίου δεινοσαύρων, είδη ψαριών που έχουν έκλειψη εκατομμύρια χρόνια πριν, αναπαραστάσεις εγχειρήσεων και χάρτες οι οποίοι δείχνουν την Ατλαντίδα και την Μου! Φυσικά αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των χαρτών του μυστήριου. Το 1513 φτιάχτηκε ένας χάρτης από τον τούρκο ναύαρχο Πίρι Ρεϊς. Αυτός ήταν ένας πειρατής που έζησε γύρο στα 1500μΧ και με την πειρατική του δράση προκάλεσε καταστροφές στην Χίο, Κυκλάδες και Πειραιά. Οι ναυτικές του ικανότητες ήταν τέτοιες ώστε η Οθωμανική Αυτοκρατορία τον έκανε ναύαρχο του τούρκικου στόλου! Σχεδίασε λοιπόν έναν χάρτη βασισμένο στου Χριστόφορου Κολόμβου και σε 20 παλιότερους χάρτες. 6 από αυτούς ήταν ελληνικοί της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο εσωτερικό του χάρτη αναφέρονται τέλειες λεπτομέρειες που μόνο με δορυφόρο θα μπορούσαν να γίνουν.



Θα μου πείτε ότι οι χαρτογράφοι της εποχής κάνανε καλή δουλεία όμως με τίποτα δεν μπορούσαν να δουν την ακτογραμμή κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής! Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται στην Ανταρκτική δείχνουν ότι οι αρχικοί χάρτες σχεδιάστηκαν πριν καλυφθεί με πάγους, δηλαδή πριν 7000 χρόνια. Ακόμη ο ίδιος σημειώνει με μεγάλη ακρίβεια την απόσταση Αμερικής-Αφρικής σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Αυτός λοιπόν ήταν ο παράξενος χάρτης όπου σχεδιάστηκε σε δέρμα γαζέλας. Αξίζει να πούμε για το ειδικό πλέγμα που χρησιμοποιούσε ο Πίρι Ρε’ι’ς για τους χάρτες. Όταν ο Σουλεϊμάν Β ́ αποφάσισε για τον θάνατο του Πίρι Ρε’ι’ς τότε κατέστρεψε το πλέγμα. Άλλοι λένε ότι ο Σουλεϊμάν Β ́ ήταν μυημένος σε εταιρία μυστικής γνώσης που απαγόρευε την ευρύτερη διάδοση γνώσεων σαν αυτές που χειριζόταν ο Πίρι Ρε’ι’ς με αποτέλεσμα να τον καταστρέψει βίαια. Το πλέγμα ανακατασκευάστηκε από τους Αμερικανούς σύγχρονους μελετητές Μ.Walters και A.Mallery. Μιας και αναφερθήκαμε στο πλέγμα ας θυμηθούμε το μέγεθος της διαστρέβλωσης που μάθαμε να αποδεχόμαστε στους παγκόσμιους χάρτες που χρησιμοποιούμε.



Για να μην μιλήσω για πολιτικές σκοπιμότητες, βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες της γης από το διάστημα και συγκρίνετε τα με τις ηπείρους της γης. Τα πράγματα πλέκονται περισσότερο αφού το 1513 είχαμε χάρτη που μόνο μέσου δορυφόρου θα μπορούσε να γίνει ή μήπως η εταιρία του Σουλεϊμάν να τον είχε φτιάξει; Αλλά οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσονται δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Έτσι λοιπόν σε βουδιστικά κείμενα που χρονολογούνται το 4000πΧ έχουμε αναφορές για μοριακές δυνάμεις και για αστρικούς χάρτες. Ακόμη κάποιοι άλλοι πανάρχαιοι χάρτες εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την ακρίβεια τους αλλά κυρίως με τις αδιανόητες για την εποχή παρατηρήσεις τους. Κάποιοι από αυτούς δείχνουν την Ανταρκτική χωρίς πάγους ενώ άλλοι δείχνουν σχεδόν εικόνα από το διάστημα !!! Ακόμη μια (‘’Σατανική σύμπτωση’’) της ακρίβειας ή αυτής της περιβόητης Ανταρκτικής;


Το 1531 φτιάχτηκε ένας ακόμη πολυσυζητημένος χάρτης από τον Ορόντιο Φινέα γαλλικής καταγωγής. Πρόκειται για ένα γνήσιο χάρτη που η αυθεντικότητα του είναι αποδεδειγμένη. Για αυτό και τα ερωτηματικά που προκαλεί είναι και πιο επίμονα αφού δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σοβαρές απαντήσεις. Στο χάρτη του Φινέα γύρω από τον νότιο πόλο σημειώνεται καθαρά μια ήπειρος εκεί ακριβός που βρίσκετε η Ανταρκτική αλλά το πιο αξιοσημείωτο δεν είναι εδώ, το πιο σημαντικό που κάνει τον χάρτη μυστηριώδη είναι ότι η ήπειρος παρουσιάζετε χωρίς πάγους σαν ξηρά με βουνά, ποτάμια και άλλες γεωγραφικές λεπτομέρειες! Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σε γενικές μορφές το μέγεθος και το σήμα της Ανταρκτικής στο χάρτη του Φινέα είναι παρόμοια με τους σημερινούς χάρτες και επιπλέον τα βουνά και τα ποτάμια αντιστοιχούν σε αυτά που βρίσκονται θαμμένα κάτω από τους πάγους και έχουν σήμερα εντοπιστεί με ειδικά σεισμολογικά όργανα! Η Ανταρκτική είναι ένας απέραντος παγωμένος κόσμος εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η ύπαρξη της έγινε γνωστή πριν από 175 χρόνια και μόλις πριν από 47 χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάτω από τους πάγους υπάρχει ξηρά. Ο Φινέας στηρίχτηκε σε άλλους χάρτες για να κάνει τον δικό του. Αν όμως έγινε έτσι τότε οι χάρτες στους οποίους στηρίχτηκε είναι τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ετών γιατί η Ανταρκτική πριν 2 εκατομμύρια χρόνια ήταν χωρίς πάγους!!!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΦΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΟΕ

ΠΗΓΗ
ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ!!! ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ!!! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.