Η επανάσταση του καναπέ;



Ένας εφιάλτης για την «δικτατορία των τραπεζών» και τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Ακούει στο όνομα bitcoin (ψηφιακό χρήμα).



Ένας εφιάλτης για την σύγχρονη δομή του αεριτζίδικου διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος. Το bitcoin (ένα bitcoin ίσον με 10 ευρώ περίπου) είναι το χρήμα των απλών πολιτών και κινείται ανώνυμα έξω από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις. Στην ουσία είναι η υλοποίηση του ονείρου της πλήρους ελευθερίας του πολίτη από το κράτος και την «δικτατορία των τραπεζών». Είναι η δόμηση ενός νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος έξω από αυτό του παγκοσμιοποιημένου «Μεγάλου Αδελφού». Περισσότερα μπορεί ο καθένας να διαβάσει στο διαδίκτυο και να προσπαθήσει να γίνει κάτοχος αυτού του νομίσματος.

Η εμφάνιση αυτού του εναλλακτικού χρήματος, χωρίς κεντρική εκδότρια αρχή να το ελέγχει και χωρίς μεσάζοντες τραπεζίτες ή τοκογλύφους να κερδοσκοπούν σε βάρος του πολίτη, γεννά νέες ιδέες, σχετικά με την δημιουργία πλέον και εναλλακτικής δημοκρατίας. Μιας πραγματικής δημοκρατίας ελευθέρων και αυτεξούσιων πολιτών. Ενός πραγματικά δημοκρατικού πολιτικού συστήματος, έξω από την γνωστή σήμερα υπερσυγκεντρωτική αντιπροσωπευτική μορφή, όπου το πολιτικό σύστημα συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του και ηγείται ενός κράτους που θεωρεί την κοινωνία ιδιοκτησία του. Θα πρόκειται για ένα πέρασμα στην επόμενη ιστορική φάση, όπου η κοινωνία θα είναι πλέον η ιδιοκτήτρια του κράτους και φυσικά οι πολιτικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την ίδια την κοινωνία.

Δεδομένου ότι η οικονομία και πρωταρχικά το χρήμα (ως μέσο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών), είναι στη βάση κάθε εξουσιαστικού συστήματος, είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν υπάρξει μια ενδυνάμωση και επικράτηση των εναλλακτικών μορφών χρήματος, τότε αυτόματα θα οικοδομηθεί ένα νέο εναλλακτικό και παράλληλο (τουλάχιστον στην αρχή) πολιτικό σύστημα ελεύθερων πολιτών. Εφόσον δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες να συναλλάσσονται μεταξύ τους και να δημιουργούν περιουσία, έξω από το κεντρικά ελεγχόμενο εξουσιαστικό σύστημα, είναι αυτονόητο πως πολύ γρήγορα θα αμφισβητήσουν αυτό τούτο το σύστημα και θα απαιτήσουν να λαμβάνουν οι ίδιοι τις πολιτικές αποφάσεις. Αυτό μάλλον ως πραγματική δημοκρατία μας ακούγεται…

Η περίπτωση της χώρας μας αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την εμφάνιση και την δοκιμή τέτοιων φαινομένων. Είναι μια πτωχευμένη χώρα υπό καταπίεση. Μία χώρα από την οποία αφαιρέθηκε η εθνική της κυριαρχία και καταδυναστεύεται η κοινωνία της από τους δανειστές, με βασικά εργαλεία τους το κεντρικά κατευθυνόμενο χρήμα (ευρώ) και την αντιπροσωπευτική δημοκρατία που θεσμοθετεί το κράτος ως ιδιοκτήτη της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, εντός της οποίας (μέχρι στιγμής), βασιλεύει ο καναπές.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα της αναίμακτης επανάστασης του καναπέ; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρει ο καναπές την εκδίκησή του; Τι θα συνέβαινε άραγε, αν αντί να μουρμουρίζουμε για επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα, φτιάχναμε εμείς οι ίδιοι ένα παράλληλο ελληνικό ψηφιακό νόμισμα;;; Δεν χρειάζονται πολλά άτομα, χρειάζεται μόνο μια ισχυρή ομάδα νέων ανθρώπων με καλές γνώσεις του νέου ψηφιακού κόσμου μας.

Πέτρος Χασάπης

ΠΗΓΗ
Η επανάσταση του καναπέ; Η επανάσταση του καναπέ; Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.