ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ'' ΧΗΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ (SARIN)!!!


Η ονομασία του χημικού αερίου σαρίν (sarin) είναι ουσιαστικά ένα ακρωνύμιο, καθώς σχηματίζεται από γράμματα των επιθέτων των επιστημόνων που το παρασκεύασαν: Schrader, Ambros, Rόdiger και Van der Linde.

Στα μέσα του 1939, ζητήθηκε η μαζική παραγωγή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο. Κατασκευάστηκαν κάποιες πιλοτικές εγκαταστάσεις και μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευαζόταν μια μονάδα μεγάλης παραγωγής.

Αν και το σαρίν τοποθετήθηκε ακόμη και σε κεφαλές πυραύλων, δεν χρησιμοποίηθηκε ποτέ στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των Συμμάχων.


Αποκαλείται νευροπαραλυτικό επειδή μπλοκάρει τις εντολές προς τα νεύρα των μυών. Ο -φρικτά επώδυνος- θάνατος συνήθως προκύπτει ως αποτέλεσμα ασφυξίας από την αδυναμία των μυών που εμπλέκονται στην αναπνοή να λειτουργήσουν, ενώ συνήθη συμπτώματα είναι παροξυσμός, ακατάσχετη σιελλόροια, συνεσταλμένες κόρες, θολό βλέμμα και αναπνευστικά ή δυσφορία.


ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ'' ΧΗΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ (SARIN)!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ'' ΧΗΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ (SARIN)!!! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.