Tιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς...



Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στην κορυφή του όρους Όθρυς, στη θέση «Τσατάλι», το ετήσιο μνημόσυνο των ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι στις 5/2/1991 έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος κατά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του C-130.


Τελέστηκε, επίσης και το μνημόσυνο του π. Γεωργίου Καλακανίδα, πατρός ενός εκ των πεσόντων της αεροπορικής τραγωδίας, ο οποίος έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στην δημιουργία του Παρεκκλησίου των Ταξιαρχών, στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους και του μνημείου των πεσόντων.



Ο Π. Γεώργιος έφυγε από τη ζωή, προ ολίγων ημερών, στον ίδιο χώρο.



Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και πλήθος συγγενών των πεσόντων, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του π. Γεωργίου για την ανάδειξη του σημείου της συμφοράς, ως τόπου προσκυνήματος !

Όπως τόνισε ότι «ο π. Γεώργιος δεν απελπίστηκε από την απώλεια του παιδιού του, αλλά μετέτρεψε τον πόνο του σε αγώνα δημιουργίας και παράδωσε στους επιγενομένους ένα έργο πίστης στον Θεό και αγάπης για τα αδικοχαμένα στελέχη της Αεροπορίας της πατρίδος μας.


ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
Tιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς... Tιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς... Reviewed by Unknown on 12:30 Rating: 5
Από το Blogger.