Οι γυναίκες που μικροδείχνουν ζουν περισσότερο





Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που δείχνουν μικρότερες από την ηλικία τους πρόκειται να ζήσουν περισσότερο από συντρόφους τους, που αν και συνομήλικοι μπορεί να δείχνουν μεγαλύτεροι.


Σύμφωνα με την μελέτη οι γυναίκες που μικροδείχνουν έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για καρδιοαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Είναι η πρώτη φορά που η διάρκεια ζωής ενός ατόμου έχει άμεση σχέση με το πως το δέρμα τους αντιμετωπίζει τον χρόνο.


Ο επικεφαλής της έρευνας Dr David Gunn δήλωσε: « Εντοπίσαμε ότι η αρτηριακή πίεση έχει άμεση σχέση με τη καρδιαγγειακή νόσο αλλά και την ηλικία ενός ατόμου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια σύνδεση μεταξύ της χαμηλής πίεσης του αίματος και τη νεανική εμφάνιση. Η διαπίστωση αυτή μας οδηγεί στα πρόσθετα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής καθώς η αρτηριακή πίεση συνδέεται τις ρυτίδες του δέρματος".


Η υψηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζει το ένα τρίτο των ενηλίκων , και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία , αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων .

Είναι γνωστή ως "σιωπηλός δολοφόνος" , διότι τα συμπτώματα συχνά περνούν απαρατήρητα μέχρι να είναι πολύ αργά , και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ
Οι γυναίκες που μικροδείχνουν ζουν περισσότερο Οι γυναίκες που μικροδείχνουν ζουν περισσότερο Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.