ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!



 

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΖΗΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2064 ΜΕ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!»


Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατευθείαν στους τοκογλύφους δανειστές πηγαίνουν σύμφωνα με «μυστική» και μη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ σύμβαση, τα έσοδα από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου-Αντιρρίου!

Αυτό αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.



Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχαλάτος Παναγιώτης, «η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια».



Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.



Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση!



«Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ; Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».



Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.



ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ



ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ KAI ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ



ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ



Κύριοι Υπουργοί,



Η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου – Αντιρρίου πέρα από στολίδι και μοχλός ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχε τη δυνατότητα να αποτελέσει και έναν οικονομικό πνεύμονα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία, με την λήξη της Σύμβασης Παραχώρησης, με τα έσοδα από την είσπραξη των διοδίων.



Αυτό όμως είναι κάτι που μάλλον έχει ανατραπεί.



Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχαλάτο Παναγιώτη, η σύμβαση παραχώρησης της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου έχει εκχωρηθεί από το 2011, από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στο ΤΑΙΠΕΔ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα του Δημοσίου για επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων και για έως 25 χρόνια.



Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να επεκτείνει το χρόνο της παραχώρησης από το 2039 που είναι σήμερα, στο 2064, με σκοπό να εισπραχθούν σήμερα χρήματα, άγνωστο πόσα, που δεν θα διατεθούν σε όφελος των Ελλήνων, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους (τοκογλύφους) δανειστές.



Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός, πώς ενώ στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται διεξοδικά και με λεπτομέρειες ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εν λόγω σύμβαση.

.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:



1.Αληθεύει η παραχώρηση της σύμβασης στο ΤΑΙΠΕΔ;



2.Αν ναι για ποιο λόγο δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου;



3.Αν όχι για ποιο λόγο προχωρήσατε στην καταβολή του ποσού των 3.300.000 ευρώ στους συμβούλους της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που εκπόνησαν το σχέδιο τιτλοποίησης εσόδων από τους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»;





Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ




πηγή
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!!!  Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.