ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!!ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ στα ελληνικά δικαστήρια οι περίφημες τηλεδίκες.......ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!!.


Τηλεδίκες: τηλεσυνεδρίαση, τηλεκατάθεση, τηλεδιάσκεψη και τηλεσυζήτηση...

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

          Περνούμε πλέον με πλήρη ταχύτητα, με υπερταχύτητα θα έλεγε κανείς, στην εποχή της περιβόητης «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Δηλ. στη Νέα Εποχή, την οποία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Γ.Α.Π., είχε αποκαλέσει «ηλεκτρονική δημοκρατία».


 Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο «πρωθυπουργός» της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι... το 2014 θα τους περάσει στην «ηλεκτρονική εποχή», εξασφαλίζοντας σε όλους δωρεάν ασύρματη σύνδεση (wi-fi) στο διαδίκτυο! Όλα λοιπόν συντείνουν στην εφαρμογή του προγράμματος περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, με τη μετατροπή του ανθρώπου σε άψυχο στοιχείο-ψηφίο και την υπαγωγή του σε μία τεχνολογική δικτατορία οργουελικού τύπου, χωρίς προσωπική ζωή για κανέναν. Μία εφιαλτική πραγματικότητα...
          Ιδού τώρα και το τελευταίο νέο από το «μέτωπο» της επιβολής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του «υπουργού» δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καθιερώνονται τούδε και στο εξής στα ελληνικά δικαστήρια οι περίφημες... τηλεδίκες! Δηλ. η τηλεσυνεδρίαση, η τηλεκατάθεση, η εικονοτηλεδιάσκεψη και η τηλεσυζήτηση.
Τηλεσυζήτηση είναι η διαδικασία εκείνη, βασισμένη πάνω στα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, τα οποία επιτρέπουν την διεξαγωγή συζήτησης από το δικαστήριο ακόμη και αν κάποια από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην δίκη, βρίσκονται σε άλλο τόπο εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου (π.χ. στο εξωτερικό). Σύμφωνα με τους θιασώτες αυτού του σχεδιασμού, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας καθίσταται πλέον δυνατή η μέσω τηλεπικοινωνιακής ζεύξης σε πραγματικό χρόνο μετάδοση εικόνας και ήχου. Οπότε αν τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη βρίσκονται εκτός δικαστηρίου, να μπορούν να βλέπουν, να ακούνε και να επικοινωνούν ταυτόχρονα με τα πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα!
Σύμφωνα με το σχέδιο του εν λόγω διατάγματος, η δικαστική αίθουσα στην οποία θα γίνεται η τηλεοπτική συνεδρίαση θα είναι εξοπλισμένη με κάθε είδους σύγχρονο ηλεκτρονικό μέσο που θα επιτρέπει την λήψη και μετάδοση εικόνας και ήχου χωρίς να αλλοιώνει τα πρόσωπα. Δηλαδή θα έχει κάμερες υψηλής ευκρίνειας, μικρόφωνα υψηλής ευαισθησίας και οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Η τηλεοπτική συνεδρίαση θα διεξάγεται βεβαίως κατά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και θα καταγράφεται.
Εκτός από τις τηλεδίκες και τις τηλεσυνεδριάσεις, το υπουργείο δικαιοσύνης θα καθιερώσει και την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων και αποδεικτικών στοιχείων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας. Ειδικότερα από το «υπουργείο» δικαιοσύνης κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων στα δικαστήρια. Η κατάθεση των εγγράφων θα γίνεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος των Δικηγορικών Συλλόγων και με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής. Τα δε δικαστήρια θα κρατούν ηλεκτρονικό αρχείο των εγγράφων και των αποδεικτικών στοιχείων που κατατίθενται.

Τώρα κατά πόσο είναι εφικτά όλα αυτά για την χώρα μας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Υποτίθεται ότι έπρεπε να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι γνωστό ακριβώς τι θα επακολουθήσει με την καθιέρωση αυτού του σχεδίου διατάγματος που κατέθεσε ο «υπουργός» Χαρ. Αθανασίου και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Πάντως, τα σημάδια είναι γύρω μας έντονα και οδηγούν στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλα αυτά αποτελούν τουλάχιστον πρόθεση των «κυβερνώντων». Δηλ. των οργάνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλουν να επιβάλλον στον ελληνισμό μία νεοεποχίτικη χούντα και να ελέγχουν κάθε κίνηση, ακόμα και κάθε... σκέψη (!), των Ελλήνων!..

ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!!ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ στα ελληνικά δικαστήρια οι περίφημες τηλεδίκες.......ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!!. ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!!ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ στα ελληνικά δικαστήρια οι περίφημες τηλεδίκες.......ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!!!!. Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.