ΣΟΚ!!!Στους δρόμους της Ρουμανίας οι φοιτητές!!!!!


Συγκέντρωση στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πενιχρή χρηματοδότηση της παιδείας, έκαναν χθες φοιτητές, μέλη της Ρουμανικής Εθνικής Συμμαχίας Φοιτητικών Οργανώσεων (ANOSR),.
 
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, στην πλατεία Βικτόρια και φώναξαν συνθήματα, όπως «Η παιδεία σώζει το έθνος», «Ετοιμαστείτε, οι φοιτητές είναι κοντά», «Δώστε στην παιδεία 6% του ΑΕΠ» και «Η έλλειψη παιδείας - θάνατος για κάθε έθνος».
 
Οι φοιτητές στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έως το υπουργείο Εθνικής Παιδείας ζητώντας να δοθούν πόροι που αντιστοιχούν στο 6% του ΑΕΠ για την εκπαίδευση και να αυξηθεί η βασική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων στο επίπεδο που ίσχυε το 2008. Άλλα αιτήματα των φοιτητών είναι αύξηση 30% των επιδοτήσεων για τη στέγαση και τη σίτισή τους και αύξηση κατά 30% των πόρων για το Ταμείο Υποτροφιών, καθώς και πραγματικές επενδύσεις σε κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού και παροχής συμβουλευτικής.
 
«Οι φοιτητές είναι αγανακτισμένοι για την έλλειψη υπευθυνότητας, με την οποία η ρουμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την παιδεία, η οποία ορίζεται ως εθνική προτεραιότητα. Οι λόγοι της δυσαρέσκειας συνδέονται με το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς υποχρηματοδότησης της ρουμανικής εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια έπρεπε να αυξήσουν τα δίδακτρα, να συγχωνεύσουν σχολές, να μειώσουν ή - σε ορισμένες περιπτώσεις - ακόμη και να σταματήσουν τις επενδύσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ANOSR.
 
Φοιτητικές οργανώσεις που ανήκουν στην ANOSR διοργάνωσαν διαμαρτυρίες και σε άλλες ρουμανικές πόλεις, Τιμισοάρα, Κλουζ - Ναπόκα, Ιάσιο, Κοστάντα, Γκαλάτι, Μπάγια Μάρε, Σουτσεάβα, Άλμπα Ιούλια, Σιμπίου, Οραντέα.
 
ΣΟΚ!!!Στους δρόμους της Ρουμανίας οι φοιτητές!!!!! ΣΟΚ!!!Στους δρόμους της Ρουμανίας οι φοιτητές!!!!! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.