Έξι λόγοι για τους οποίους δε βλέπεις αποτέλεσμα όσο και αν γυμνάζεσαι



Αν γυμνάζεσαι για περισσότερο από 8 εβδομάδες και δεν έχεις αρχίσει να βλέπεις αποτελέσματα, μάλλον κάνεις κάτι λάθος. Δες τι μπορεί να φταίει που δεν έχεις αποκτήσει ακόμα το κορμί των ονείρων σου παρόλο που τα δίνεις όλα σε κάθε σου προπόνηση, σύμφωνα με το faysbook.gr:

1. Το να μη κάνεις ζέσταμα
Κάθε καλός προπονητής θα σου πει πως ένα αποτελεσματικό και καλό ζέσταμα είναι απαραίτητο για κάθε προπόνηση, ιδιαίτερα για τις πολύ δυναμικές. Το να μη ζεσταθείς μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σου και να αυξήσει την πιθανότητα για τραυματισμούς.

2. Το να μην τρως αρκετά
Αν για παράδειγμα θέλεις να χτίσεις μύες πρέπει οπωσδήποτε να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με φαγητό. Επιπλέον, αν θέλεις να χάσεις βάρος χρειάζεσαι το κατάλληλο είδος φαγητού. Χωρίς φαγητό να χάσεις, ο οργανισμός σου καίει μύες και όχι λίπος πράγμα το οποίο δεν θέλεις.

3. Το να γυμνάζεσαι παραπάνω από ότι πρέπει
Το να προπονείσαι περισσότερο από 45-55 λεπτά μπορεί να βάλει το σώμα σου σε μία αρνητική ορμονικά κατάσταση. Το σημαντικότερο από όλα είναι το μέτρο. Μην το παρακάνεις παραπάνω από όσο θεωρείς ότι αντέχεις.

4. Το να γυμνάζεσαι πολύ συχνά
Μπορεί να γυμνάζεσαι 30 λεπτά την ημέρα, επτά φορές την εβδομάδα και παρόλα αυτά να μην βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Η αλήθεια είναι πως όσο και να θέλεις να χάσεις πολύ γρήγορα τα κιλά που επιθυμείς το να προπονείσαι σαν τρελή δε θα σε βοηθήσει. Πρέπει να αφήνεις το σώμα να ξεκουράζεται.

5. Το να μην κοιμάσαι αρκετά
Ο ύπνος είναι απαραίτητος. Υπάρχουν ορμόνες οι οποίες βοηθούν στο κάψιμο λίπους και στο χτίσιμο των μυών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν δεν κοιμάσαι όσο πρέπει αυτές οι ορμόνες δεν βρίσκονται σε λειτουργία.

6. Το να μιλάς πολύ
Πας στο γυμναστήριο για να γυμναστείς ή για να κάνεις φίλους; Προσπάθησε όταν πηγαίνεις για προπόνηση να μην πιάνεις τη συζήτηση.

Πηγή
Έξι λόγοι για τους οποίους δε βλέπεις αποτέλεσμα όσο και αν γυμνάζεσαι  Έξι λόγοι για τους οποίους δε βλέπεις αποτέλεσμα όσο και αν γυμνάζεσαι Reviewed by Unknown on 13:30 Rating: 5
Από το Blogger.