Dudhsagar Falls: Μια «θάλασσα γάλακτος»!



Οι Dudhsagar Falls είναι εντυπωσιακοί καταρράκτες που χύνονται στον ποταμό Mandovi στο ινδικό κρατίδιο της Γκόα, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι το κατάλευκο χρώμα των νερών που παραπέμπει σε γάλα... Άλλωστε η ονομασία τους οφείλεται σε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, καθώς το πρώτο συνθετικό «Doodh» σημαίνει στα Χίντι «γάλα». Πρόκειται για καταρράκτες τεσσάρων επιπέδων που δημιουργούν ένα εκπληκτικό θέαμα, ενώ πολλοί θρύλοι λέγονται από τους ντόπιους σχετικά με τη δημιουργία τους.







Η πιο γνωστή ιστορία αφορά σε μια όμορφη πριγκίπισσα που ζούσε σε ένα παλάτι στο δάσος. Της άρεσε να κολυμπά σε μια κοντινή λίμνη και μόλις τελείωνε το μπάνιο της έπινε γάλα από τη χρυσή κανάτα που της έφερναν οι υπηρέτριες. Μια μέρα, απολαμβάνοντας το γάλα της κατάλαβε ότι κάποιος την παρακολουθούσε. Ένας πρίγκιπας την κοιτούσε επίμονα πίσω από τα δέντρα. Εξαιτίας της γύμνιας της αισθάνθηκε πολύ άβολα και πάνω στον πανικό της πέταξε το γάλα προς το μέρος του, δημιουργώντας μια αυτοσχέδια κουρτίνα για να κρυφτεί, ενώ οι υπηρέτριες έσπευσαν να την σκεπάσουν με το φόρεμά της. Λέγεται ότι αυτό είναι το γάλα που κατρακυλά από τότε στην πλαγιά του βουνού, ως φόρος τιμής στην αρετή και στη σεμνότητα της πριγκίπισσας.
























πηγή
Dudhsagar Falls: Μια «θάλασσα γάλακτος»! Dudhsagar Falls: Μια «θάλασσα γάλακτος»! Reviewed by Unknown on 19:30 Rating: 5
Από το Blogger.