TΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ;



 

Οι Μασόνοι σήμερα "καμαρώνουν" διότι στις τάξεις του περιλαμβάνονται ιερείς και αρχιερείς ακόμη που αρνούνται ωστόσο, να αποκαλύψουν. Ο "Σ.Ο." γνωρίζει πως τουλάχιστον δύο εν ενεργεία Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ιεραρχίας έχουν συμμετάσχει σε λευκές εορτές Μασόνων.
Ο ένας εξ αυτών είναι επίσκοπος στην Δυτική Ελλάδα και ο έτερος στην κεντρική Ελλάδα. Εκτός αυτών στα δίκτυα της Μασονίας εμπλέκονται και πολλοί Αρχιερείς Ορθόδοξοι που διαποιμαίνουν Μητροπόλεις του εξωτερικού.
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας :εμπλέκεται στην συνέχεια σε μια φημολογία περί απολύτου ελέγχου εκ των Μασονικών Στοών μέσω του διεθνούς τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου.
Στο τάγμα την μύηση των νεοεισερχομένων κάνει ο ίδιος ο Πατριάρχης ενώ στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται και μη ορθόδοξοι χριστιανοί.
Η μυστικότητα και οι τελετές παρουσία Αρχιερέων όταν απουσιάζει ο Πατριάρχης θυμίζουν μασονικού τύπου μυήσεις. Πολλά μέλη του τάγματος δεν κρύβουν μάλιστα και τη μασονική τους ιδιότητα.
Παρόμοιο τάγμα με αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρείται να δημιουργηθεί και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων… Θα πρέπει , ωστόσο, να υπογραμμισθεί ότι στους σκοπούς του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου εμπεριέχεται και η παντός είδους στήριξη του φιλανθρωπικού, πολιτιστικού ακόμη και πνευματικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθούν οι σχέσεις του Τάγματος με το συγκεκριμένο Πατριαρχείο.
Η μυστικότητα όμως της δράσης του δημιουργεί ένα πέπλο μυστηρίου. Πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν προθάλαμο Μασονικών Στοών.
Φήμες τέλος αναφέρουν πως εν ενεργεία Μητροπολίτες είναι μέλη Μασονικών Στοών. Λόγω όμως της ιδιότητας τους ως Αρχιερείς έχει θεσμοθετηθεί ένα ειδικό καθεστώς προστασίας τους. Ετσι είναι δύσκολο να αποδειχθεί η συμμετοχή τους αφού η αίτηση εγγραφής τους μένει ερμητικά κλειστή στο γραφείο του Μεγάλου Δασκάλου και δεν ανακοινώνεται. Στην Στοά της οδού Αχαρνών υπάρχουν κάποια εκκλησιαστικά κειμήλια, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που έχουν δοθεί ως δώρο από εν ενεργεία Μητροπολίτη της ομογένειας. Αυτό πάντως που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την οργάνωση θα συνεχίζει να προκαλεί φήμες και πληροφορίες, η απόδειξη των οποίων θα κωλύεται.-
www.orthodoxia.gr
Ομολογία –μαρτυρία (για λόγους δεοντολογίας δεν θα αναφέρουμε το όνομα του).
Προσωπική μαρτυρία. Διάβασα το http://ellinonea.blogspot.gr/2009/10/blog-post_3859.html και θέλω να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα. Δεν πρόκειται για φήμες. Εγώ ο ίδιος παρευρέθηκα πριν από χρόνια σε τελετή επιδόσεως των ξιφών από τον προηγούμενο Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Ναυτικό Όμιλο Φαλήρου. Είχα πάει ως μέλος χορωδίας, χωρίς να γνωρίζω περί τίνος επρόκειτο.


Μας κάλεσαν να ψάλουμε το "τη υπερμάχω" και τον ύμνο της χαράς του Μπετόβεν σε "κάποια εκδήλωση" του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Όταν καταλάβαμε σε τι τελετή είχαμε βρεθεί, ένας από την χορωδία δεν άντεξε· έκανε εμετό και αποχώρησε. Ο Πατριάρχης καθόταν σε ένα βάθρο. Δύο άτομα (βάϊλους τους αποκαλούσαν) με ταινίες στο στήθος και ξίφη επ' ώμου οδηγούσαν ενώπιον του Πατριάρχη τον υποψήφιο "ιππότη". Ο υποψήφιος γονάτιζε και ο Πατριάρχης τον έχριε ιππότη με ξίφος, που το ακουμπούσε διαδοχικά στους ώμους του υποψηφίου.
Στο τέλος το επέδιδε και το ξίφος. Ακολουθούσε ο επόμενος, συνοδευόμενος πάντα από δύο "βάϊλους". Μεταξύ αυτών των προσερχομένων υποψηφίων ιπποτών προσήλθαν και μερικοί ξένοι· ανάμεσά τους αρκετοί Ρώσοι. Όπως μας είπαν, επρόκειτο για τελετή του Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου, η έδρα του οποίου είναι στην Φιλλανδία. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από παλαιούς "ιππότες" του τάγματος.
Το αστείο (καθόλου αστείο) είναι ότι σε μια στιγμή κάποιος με ρώτησε σε ποιο τάγμα ανήκω. Του απάντησα ότι ανήκω στο τάγμα του Αγίου Τάδε (είπα ένα όνομα στην τύχη, νομίζω ήταν του Αγ. Γεωργίου). Α, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων! μου είπε. Εσείς; Του λέω. Στου Αγίου Κωνσταντίνου, μου απαντάει ευγενικά. Αν δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του τάγματος, δεν θα σας μείνει πλέον καμμία αμφιβολία. http://kotisivut.ocmonline.org/ocmonline/?id=1059&sivu=1728 (στο 6.
The High Patron of the Order is His Beatitude, the Pope and Patriarch
of Alexandria and All Africa. Στο Government του μενού θα δείτε επίσης
κι άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία· Prelate: His Eminence Eirinaios,
Metropolitan of Kissamou and Selynou). Αλλά και στην Βικιπαίδεια
(http://en.wikipedia.org/wiki/Ordo_Sancti_Constantini_Magni) θα βρείτε
τα ίδια.

ΠΗΓΗ
TΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ; TΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ; Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.