Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια όταν τη χρειάζεσαι



Εκείνες τις ώρες της ημέρας που τα επίπεδα της ενέργειας έχουν χτυπήσει κόκκινο και με δυσκολία συγκρατείς ανοιχτά τα μάτια σου, οι περισσότεροι καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του καφέ.

Μπορεί οι ειδικοί να τονίζουν ότι ο καφές δεν βλάπτει την υγεία, η υπερβολική κατανάλωσή του όμως συνδέεται με αυξημένο άγχος, καρδιακά προβλήματα, φοβίες, υπερένταση και έλλειψη συγκέντρωσης. Δες λοιπόν εναλλακτικούς τρόπους για να «ξυπνήσεις» τον οργανισμό σου, που δεν περιέχουν ούτε mg καφεΐνης.


√ Η τσίχλα δεν αναζωογονεί μόνο την αναπνοή σου, αλλά και το σώμα σου. Μάλιστα, μία βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για περίπου 15 λεπτά, ένιωθαν πιο active από τους υπολοίπους. « Το μάσημα τσίχλας αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς , την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Andy Smith, PhD.

√ Δεν υπάρχει καλύτερο φυσικό διεγερτικό από τους υδατάνθρακες. Δίνουν ενέργεια στο σώμα και στο μυαλό. Την επόμενη φορά λοιπόν που οι αντοχές σου σε εγκαταλείπουν, προτίμησε ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης, μία μπάρα δημητριακών ή πολύσπορα κριτσίνια.

√ Φώτισε το γραφείο, το δωμάτιο, τον χώρο που βρίσκεσαι. Δεν είναι τυχαίο που το σκοτάδι συνδέεται με τον ύπνο, ενώ το φως, ακόμα και τεχνητό, ξυπνάει τον εγκέφαλο.

√ Σταμάτα να τσεκάρεις το email ή το facebook και διάβασε κάτι καινούριο, μία νέα είδηση ή μία έρευνα που δεν ήξερες. «Μπορείς να μειώσεις τη νύστα και την ανία, αν απλά ασχοληθείς με κάτι νέο και ενδιαφέρον» σύμφωνα με τον John Caldwell, PhD, fatigue management specialist και πρώην ερευνητή της NASA.

√ Η μουσική επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική σου κατάσταση και τα επίπεδα της ενέργειας στο σώμα. Πριν φτιάξεις λοιπόν καφέ, άνοιξε στο τέρμα το ραδιόφωνο, βάλε το αγαπημένο σου up-tempo τραγούδι και μπες στον ρυθμό. Σίγουρα θα αισθανθείς πιο ανεβασμένη.

√ Κάνε απαλό μασάζ στα αυτιά σου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, πολλά νεύρα περνούν από τα αυτιά, οπότε ένα μασάζ σε όλη την περιοχή των αυτιών, θα ενεργοποιήσει το σώμα σου και θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

πηγή
Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια όταν τη χρειάζεσαι Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια όταν τη χρειάζεσαι Reviewed by Unknown on 21:30 Rating: 5
Από το Blogger.