Προσοχή! 18χρονη έπαθε 3 εμφράγματα από ενεργειακά ποτά και αλκοόλ!




Δεκαοκτάχρονη υπέστει τρία εμφράγματα καταναλώνοντας ένα συνδυασμό δέκα κοκτέιλ αλκοολούχων ποτών σε συνδυασμό με ενεργειακά ποτά.

Η 18χρονη, φοιτήτρια στη Βρετανία, που είχε πάει σε μπαρ μαζί με φίλους, δύο ώρες αφού επέστρεψε στο σπίτι της λιποθύμησε στο μπάνιο και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του πατέρα της ο οποίος γνώριζε τον τρόπο της τεχνητής αναπνοής, από την τηλεόραση.

Τα ενεργειακά ποτά έχουν ήδη συνδεθεί με προβλήματα υγείας στους νέους, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου ενός 19χρονου από το Μάντσεστερ, το περασμένο έτος.

Στο μεταξύ νέα καναδική έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ενεργειακά ποτά, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων καφείνης που περιέχουν προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όσο πιο συχνή είναι η κατανάλωση των ενεργειακών ποτών από τους μαθητές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι αναφορές κατάθλιψης, που οδηγούν σε νέες επικίνδυνες συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικά και το κάπνισμα.

«Οι νέοι συνηθίζουν να αναμιγνύουν το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Και αυτό αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα» επισημαίνει ο επικεφαλής μελέτης Sunday Azagba στο Reuters Health.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 8.210 μαθητές λυκείου από τους οποίους, το 62% δήλωσε ότι είχαν καταναλώσει τουλάχιστον ένα ενεργειακό ποτό στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 20% ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι σε υψηλά επίπεδα στους μαθητές λυκείου», δηλώνει ο Sunday Azagba.

Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν ενοχοποιηθεί με προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιακά, με αύξηση των επιπέδων ολικής και LDL-χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη), με προβλήματα ύπνου και εκδηλώσεις νευρικότητας.

πηγή
Προσοχή! 18χρονη έπαθε 3 εμφράγματα από ενεργειακά ποτά και αλκοόλ! Προσοχή! 18χρονη έπαθε 3 εμφράγματα από ενεργειακά ποτά και αλκοόλ! Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.